17
lis
2022
Vijesti

Šibenske glazbene večeri i Kuća umjetnosti Arsen

Najavljen sjajan glazbeni tjedan u Šibeniku

Kuća umjetnosti Arsen

Kuća umjetnosti Arsen

share

Ovotjedni program Kuće umjetnosti Arsen započinje i završava klasičnom glazbom, a između koncerata su se smjestili naslovi francuske kinematografije koje gledamo u sklopu gostovanja programa Kino mreže Rendez-vous au cinema te neizostavni programi za najmlađe, najavili su organizatori kulturnog programa Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku. 

Četiri saksofonista – Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak – okupljena u kvartet Papandopulo ovog utorka (18. listopada) u Kući umjetnosti Arsen otvaraju koncertnu sezonu Šibenskih glazbenih večeri.

Kvartet Papandopulo

Riječ je o nizu koncerata klasične glazbe u organizaciji Glazbene škole Ivana Lukačića, a čast da nastupe prvi pripala je jednom od najznačajnijih i najeksponiranijih domaćih komornih sastava. Kvartet će publici u Šibeniku predstaviti jedinstven koncertni doživljaj pod nazivom Glazba za sve uzraste ili Forma bez formalnosti na kojem se nalaze skladbe Ludwiga van Beethovena, Antonija Vivaldija  Mirele Ivičević, Jacquesa Petita i Philippea Geissa.

Sljedeći u nizu koncerata Šibenskih glazbenih večeri na rasporedu je 24. listopada kada u Arsenu gostuje Max Bruch trio sa zanimljivim spojem glasovira, klarineta i viole.

Samo dan ranije, u nedjelju 23. listopada, ljubitelji klasike mogu uživati u izvedbama dua Tadesse i Guščić. Vrhunski glazbenici na violi i klaviru će izvesti djela Borisa Papandopula, Paula Hindemitha i Franza Schuberta. Ulaz na nedjeljni koncert je slobodan uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni Kuće umjetnosti Arsen ili u City Pointu.

Moglo bi Vas zanimati