16
lis
2022
Vijesti

Brucošijada FER-a - Bore Balboa, Subtilno, Šiza i Klayba zaključili line-up

Bore Balboa

Bore Balboa /Matej Grgić

share

Brucošijada FER-a će se održati u subotu, 12.11., a uz već objavljene izvođače, na hodnicima FER-a nastupat će i Bore Balboa, Subtilno, Šiza te Klayba.

Za one koji bi radije plesali u zamračenom klubu bit će organiziran KSET Caffe gdje će se puštati nezaboravni strani i domaći hitovi.

Bore Balboa je reper iz Brodarice pored Šibenika koji je prve stihove javnosti predstavio prije desetak godina. S vremenom je postao jedno od najrespektabilnijih imena underground hip hop scene. U pandemijskoj 2020. objavio je drugi studijski album Mercedes City kojim je jasno iskristalizirao karakter svoje rap persone – inteligentan humor uz dozu ironije.

Svojim zabavnim nastupima te kreativnim i jedinstvenim stihovima ističe se na glazbenoj sceni što potvrđuje krajem 2021. godine kada objavljuje svoj treći studijski album IVAN kojeg je publika zajedno s glazbenim kritičarima objeručke prihvatila.

Subtilno je DJ kolektiv unutar kojeg djeluju Babilonska, Kornet, LucyLyu i AMM. Predstavljajući zvukove undergrounda, njihov klupski repertoar može se pohvaliti nizom žanrova koji dolaze s cijelog zvučnog spektra kao što su drum&bass, jungle, footwork, beatovi i općenito govoreći, svom naprednom elektroničkom glazbom. Dobar duboki bass koji trese i donje sfere podzemlja u kombinaciji s raznim zvukovima stvara jednu posebnu vrstu audio-vizualnog iskustva koju je ova četvorka u potpunosti savladala.

Brucošijada FER-a

Brucošijada FER-a

Šiza je post punk rock bend kojeg čine Marko Kuhar i Bruno Antolić, dugogodišnji entuzijastični sudionici nabrijane nezavisne scene koji su konačno udružili snage kao drums&bass duo. Negdje na pragu između glasnog garažnog rocka i sirovog post-punka smjestio se njihov debi album Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem objavljen 2021. godine na kojem se ne da naslutiti minimalizam postave ovog benda.

Klayba je mladi zagrebački bend koji ide protiv uvriježene mudrosti da moderna “rock” glazba nije više “soundtrack to good times”. Ovdje se radi o divljoj amalgamaciji hip hopa, punka, Rammstein riffova s dječjim klavijaturama pa i pokojeg sentiša. Jednostavna originalna glazba koja se ne spotiče na niskim strastima i prvoloptaškom humoru. Kao pobjednici ovogodišnje, sedme sezone programa Čuješ?! (natjecanja mladih i neafirmiranih izvođača) dobili su čast svojim nastupom otvoriti 40. Brucošijadu FER-a.

Za sve one koji radije biraju ples pod disco kuglom nego slušanje live nastupa izvođača tu je KSET Caffe!

Jedinstveni party posvećen svima željnima zabave i plesa na zamračenom podiju. Za nenadmašan ugođaj pobrinuti će se Disco sekcija KSET-a, čiji će glazbeni rollercoaster zadovoljiti svačiji ukus te izmamiti plesne pokrete iz najvećih partybreakera.

Regular ulaznice za ovogodišnju Brucošijadu FER-a rasprodane su na svim prodajnim mjestima te ih neće više biti!
Brucoši FER-a još uvijek svoju ulaznicu mogu nabaviti po cijeni od 50 kuna isključivo u KSET-u uz predočenje e-indeksa.

Moglo bi Vas zanimati