28
pro
2022
Vijesti

Strauss gala kao najglamurozniji događaj prosinca

Svečani bal Zagrebačke filharmonije

filharmonijaBAL38_JUG_301219

share

Tradicionalni Filharmonijski bal održat će se dan prije Stare godine u petak  30. prosinca u 20:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Strauss gala naziv je ovogodišnjeg bala, a da su se svi zaželjeli glazbenog glamura, plesa i druženja uživo nakon dvije godine pauze dovoljno govori podatak kako bi ulaznice uskoro mogle biti rasprodane, javljaju iz Zagrebačke filharmonije.

Filharmonijski bal Strauss gala je i najsvečaniji koncert Zagrebačke filharmonije, a ove godine će njime ravnati šef-dirigent orkestra, maestro Dawid Runtz.

Planeti, Ratovi zvijezda i tajne filmske glazbe

Na Filharmonijskom balu posjetitelje očekuje bogat glazbeni program na kojem će se naći neki od najljepših novogodišnjih valcera i polki.

“Povest će vas u svijet bečkih dvorova, zlatne glazbene raskoši i prepoznatljivih novogodišnjih melodija vedrog i plesnog karaktera. Tu su nezaobilazni klasici Na lijepom plavom Dunavu i Radetzky marš. Program pod nazivom Strauss gala uključuje i Richarda Straussa, a od bečke skladateljske obitelji Strauss, Johanna starijeg i njegove sinove Johanna mlađeg, Eduarda, i Josefa,” stoji u objavi.

“No, filharmonijski „doček prije dočeka“  ne završava odsviranim tonovima valcera u dvorani! Nakon koncerta u Velikoj dvorani, posjetitelje pozivamo na ples i druženje u predvorje gdje će ih uz plesne evergreene i poznate melodije zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića. Revijski orkestar garancija je dobre zabave i neizostavan dio plesne atmosfere u opuštenom ambijentu Filharmonijskog bala te najljepši način da otpratimo 2022. godinu!”

30.12.2018., Zagreb – Filharmonijski bal u KD Vatroslav Lisinski Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Svečani bal i nesvakidašnji koncert poput ovoga zahtjeva i prigodni dress code, upozoravaju organizatori. Stoga dame i gospodo, obucite svoje najljepše večernje haljine i najelegantnija crna odijela i priuštite si posebnu prednovogodišnju večer!

– Zgf

Moglo bi Vas zanimati