05
sij
2023
Vijesti

Repriza emisije posvećene velikanu jazza

Svijet jazza: Boško Petrović

Svijet jazza, Boško Petrović

share

Danas, 5. siječnja, u emisiji Svijet jazza imate priliku pogledati program koji je 2021. godine urednički tim emisije pripremio za emitiranje u povodu desete obljetnice smrti Boška Petrovića, najpoznatijeg i najistaknutijeg hrvatskog jazz-glazbenika.

Boško Petrović (18. veljače 1935. –  10. siječnja 2011.) bio je neumorni pokretač zagrebačke i hrvatske scene jazz glazbe, od osnivanja Zagrebačkog jazz-kvarteta pedesetih godina dvadesetog stoljeća, preko B.P. Conventiona do drugih, nerijetko i međunarodnih sastava.

U najavi ove emisije premijerno emitirane prije dvije godine stoji kako je iznimno važan bio i njegov pedagoški rad, no ostavština Boška Petrovića nije samo u nemjerljivom utjecaju na glazbenike i sastave, nego je to i njegov raznovrstan i pozamašan skladateljski opus.
U emisiji gostuju: Mario Mavrin, Primož Grašič, Vid Jamnik, Neven Frangeš, Damil Kalogjera, Matija Dedić i Elvis Stanić.

Emisija se emitira u četvrtak, 5. siječnja u 19:24h na HTV3, a pogledati ju možete i naknadno, u videoteci na HRTi platformi.

Elvis Stanić

Matija Dedić

Neven Franjgeš

Damil Kalogjera

Primož Grašič

Mario Mavrin

Vid Jamnik

01 - 02

Moglo bi Vas zanimati