26
tra
2023
Vijesti

Promocija albuma Nuvola

Tamara Obrovac u Splitu i Zadru

Foto: Matej Grgić

share

Nakon izuzetno uspješne koncertne premijere albuma Nuvola u Zagrebu i promocije u Puli, Tamara Obrovac u pratnji svojega kvarteta nastavlja predstavljati novi autorski album ovog tjedna u Splitu i Zadru.

Foto: Matej Grgić

Tamara Obrovac – Nuvola

Sjajna je i raspoložena bila Tamara na koncertnoj promociji albuma u sklopu programa JazzHR-a krajem ožujka u Zagrebu – kada je oduševila publiku u punoj Tvornici kulture, a ništa manje ne očekujemo ni ovog četvrtka i petka na mini-turneji koju održava Dalmacijom.

Album Nuvola objavljen za izdavačku kuću Cantus četrnaesti je album Tamarine jedinstvene karijere, treći koji je ostvarila sa svojim kvartetom, s kojim uz objavljeni album obilježava 25 godina od osnutka te u kojem još uvijek nastupa u nepromijenjenu sastavu prvorazrednih jazz glazbenika: Matija Dedić na klaviru, Žiga Golob na kontrabasu i Krunoslav Levačić na bubnjevima.

Foto: Matej Grgić

Javnost je odobravanjem pozdravila novo izdanje, a glazbeni kritičar Dubravko Jagatić u Nacionalu je uz pet palčeva gore zaključio kako je Nuvola “prekrasan jazz album kojim nas je Tamara Obrovac ponovo podsjetila na poziciju prve dame jazza u Hrvatskoj.”

Sve pjesme na albumu potpisala je Tamara Obrovac, a autor poezije u dvjema pjesmama poznati je istarski pjesnik Daniel Načinović. Nuvola je posvećena Tamarinu ocu, uglednom istarskom slikaru i likovnom pedagogu Ivanu Obrovcu, čija slika krasi naslovnicu izdanja.

Koncert u Splitu očekuje nas ovog četvrtka 27.4. u Hrvatskom domu Split s početkom u 20:00 sati. Ulaznice se mogu osigurati na poveznici.

Onaj u Providurovoj palači u Zadru slijedi dan kasnije, u petak 28.4. s početkom u 19:30 sati, a ulaznice su dostupne ovdje.

Koncerti se održavaju u povodu Međunarodnog dana jazza koji obilježavamo ove nedjelje 30. travnja.

 Tamara Obrovac nastavlja promociju albuma Nuvola ovog tjedna u Splitu i Zadru

Moglo bi Vas zanimati