26
srp
2022
Vijesti

Tame Impala u Puli: osvojite ulaznice

Tame Impala

Kevin Parker, alfa i omega Tame Impale

share

Tame Impala, jedan od najboljih svjetskih rock izvođača, nastupa 17. kolovoza u Puli, a mi vam dajemo priliku da osvojite ulaznicu za taj koncert

Tame Impala, psihodelični glazbeni projekt australskog multiinstrumentalista Kevina Parkera održat će svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj 17. kolovoza u pulskoj Areni. Tame Impala su od jednog od najslušanijih bendova u Australiji postali svjetski fenomen, poznati po zvuku koji je inspiriran rockom 60-ih i 70-ih, i nastupima uživo koji su sinestezija zvuka, svjetla i slike. U svom studiju, Parker piše, snima, izvodi i producira svu glazbu, a na turneji, Tame Impalu čine Parker (gitara, vokal), Dominic Simper (gitara, sintesajzer), Jay Watson (sintesajzer, vokal, gitara), Cam Avery (bas gitara, vokal) i Julien Barbagallo (bubnjevi, vokal).

Tame Impala dobitnici su BRIT nagrade za najbolju međunarodnu grupu 2016., a 2021. nominirani su za najbolji za najbolji alternativni album – The Slow Rush i najbolju rock pjesmu za pjesmu –  “Lost In Yesterday” na nagradama Grammy. Ovo je bila njihova treća nominacija za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg alternativnog albuma, a prethodno su nominirani s Currents i Lonerism. Album The Slow Rush je također nominiran za dvije Billboard Music Awards i American Music Award (AMA).

Posljednjih godina Tame Impala predvodi brojne festivale, uključujući Splendor in the Grass, Coachella, Primavera, Lollapalooza, ACL i mnoge druge. Parker je jedan od najutjecajnijih glazbenih glasova posljednjeg desetljeća. Kao autor i producent Parker je surađivao s The Weekndom, Travisom Scottom, SZAom, Lady Gagom, Markom Ronsonom, Kanyeom Westom, Kali Uchisom, Theophilusom Londonom, Miguelom, A $ AP Rockyjem i mnogim drugima.

The Slow Rush je četvrti studijski album Tame Impale. Album nastavlja niz odličnih izdanja od prvijenaca iz 2010. Innerspeaker, Lonerism iz 2012. i Currents iz 2015. godine. Objavljen u veljači 2020., prikupio je preko 1,3 milijarde streamova. Došavši do broja 1 na ljestvicama raznih zemalja, bio je to njegov album s najvišom ocjenom dosad u SAD-u i Velikoj Britaniji s 14 najboljih 10 pozicija u svijetu. “Slow Rush je izuzetno detaljno djelo”, piše Pitchfork. “Zadivljen sam i začuđen što su sva glazba i tekstovi isključivo Parkerovo djelo, svaki akord na gitari i svaki okret gumba napravio je on.”

U pulskoj Areni kao predgrupa pridružit će im se i američki indie rock duo Mattiel, koga čine vokalistica Mattiel Brown i producent Jonah Swilley. Dosad su izdali tri albuma: Mattiel 2017., Satis Factory 2019. te najnoviji Georgia Gothic u ožujku 2022. Njihov zvuk svidio se Jacku Whiteu kojem su bili predgrupa na američkoj turneji 2018. godine. Glas Mattiel Brown Rolling Stone je usporedio s Nico: “Prekrasno čeznutljiv, alt raspon punog glasa”, a National Public Radio za njih kaže: “Postoji nešto divno jedinstveno u Mattielovoj glazbi. Prstohvat garažnog rocka, dašak psihodelije, malo galopirajućeg honky-tonka i na čelu, moćan i uvjerljiv vokal Mattiel Brown.”

Tame Impala

Mattiel

Ulaznice za ovaj koncert kreću se od 300 do 550 kuna, i mogu se kupiti putem Eventim sistema. Cijene ulaznica su 550 kuna za ložu, 500 kuna parter stajanje, 480 kuna tribine te 300 kuna travnjak stajanje. Ulaznice će biti personalizirane, a ograničenje broja ulaznica je četiri po narudžbi.

 

Nagradna igra

I vi možete uživati u koncertu budete li imali znanja i sreće. Podijelit ćemo dvije ulaznice. Odgovorite pitanja postavljana na našem službenom Facebook profilu do 4. kolovoza u 20 sati. Detalje pronađite u nastavku.

 

Moglo bi Vas zanimati