04
lip
2022
Vijesti

TBF novom pjesmom „Pas sa plastičnim plaštom“ najavljuje debitantski dugometražni film Nine Violić

TBF

foto: Luka Hrvatić

share

Nova pjesma kultne splitske grupe The Beat Fleet (TBF), „Pas sa plastičnim plaštom”, naslovna je skladba debitantskog, dugometražnog igranog filma Baci se na pod Nine Violić koji uskoro kreće u kinodistribuciju.

Pjesma je nastala prema ideji Mladena Badovinca i to tijekom jedne šetnje metropolom. “Doslovno se dogodilo da smo moja supruga i ja, prolazeći jedne kišne večeri Trgom bana Josipa Jelačića u Zagrebu, na tramvajskoj stanici ugledali manjeg psa kojeg je vlasnik zaštitio od kiše komadom prozirne plastične cerade koju mu je zakačio za ogrlicu.

Ta cerada je nekako kruto lebdjela iznad leđa psića i prizor je bio duhovit. Tada sam rekao: “Gle, pas sa plastičnim plaštom!” i cijela situacija nam je bila smiješna. Nastavio sam pjevušiti taj stih, a supruga se odmah priključila i putem do stana smo skovali refrenčić koji nije trebao živjeti dalje od te večeri. Meni je bio toliko simpa da sam snimio i aranžirao kratki demo kao romantičnu gestu u spomen na taj dejt’, kaže Mladen iz TBF-a.

Saša Antić, koautor pjesme, dodaje kako se suradnja dogodila spontano. “Nina me nazvala prije tri godine i rekla kako joj treba song za film, i to nešto veselo što bi razvedrilo dramu koja se odvija u filmu. Baš tih dana smo Luka, Mladen i ja kopali po arhivama i sjetio sam se jedne Mladenove skice imena ‘Pas sa plastičnim plaštom’. Uhvatili smo se toga, malo aranžirali, Mladen je dopisao još jednu pjevanu frazu, a ja sam dodao rap dionicu i par aranžmanskih intervencija i to je bilo to. Nini se pjesma svidjela i mislim da se odlično uklopila u film”., ističe splitski glazbenik.

Poznata hrvatska glumica je i režirala spot, a u njemu su korišteni kadrovi iz spomenutog filma. Igrane scene snimane su u Splitu. Snimatelj je Milan Latković, a montažu filma i spota potpisuje Vladimir Gojun.

“Obožavam raditi s TBF-om jer su brzi, kreativni, jednostavni, ne kompliciraju, s njima je sve je igra, a ništa nije posao. Saši sam rekla kako mi treba pjesma koju starci s klincem slušaju u autu, a znate kako klinci kad zapnu za neku stvar, onda to ide na ‘repeat’ cijeli dan. To mora biti stvar koju onda i možeš slušati cijeli dan, a da se ne ubiješ. Saša je odmah rekao da Mladen ima nešto i poslali su mi “Psa” kao prvi prijedlog.

Poslušala sam ga i odmah rekla ‘To je to’. Dok smo radili postprodukciju filma, svi bi me moji suradnici uvijek dočekali s tom pjesmom. Pogledala sam film milijardu puta, a još uvijek mi nije dosadila ta stvar. I nikad neće.”, ističe Nina Violić.

Ovo nije prva suradnja poznatog benda i Nine. Naime, s ekipom iz TBF-a radila je, između ostalog, i na kontroverznoj predstavi “Garaža” u režiji Ivice Buljana. “Ne sjećam se da je ikad išta bilo teško u svim našim dosadašnjim suradnjama. Dapače, uvijek je bilo veselo i ajla-bajla, baš kakva je i pjesma. Ova suradnja je bila još i lakša jer joj se odmah svidjela skladba“, ističe Mladen Badovinac.

Nina Violić potpisuje scenarij i režiju debitantskog, dugometražnog filma “Baci se na pod”, a on se počinje prikazivati sredinom lipnja u kinima diljem Hrvatske. U filmu uz Ninu glume i Goran Bogdan, Lee Delong i najmlađi član glumačke postave Bruno Frketić Bajić.

Direktor fotografije filma je nagrađivani umjetnik Vanja Černjul, skladatelj glazbe filma je Filip Šovagović, montažer filma je Vladimir Gojun. Producentice su Vanja Sremac i Zdenka Gold, a koproducenti Igor A. Nola, Vinko Brešan, Boris T. Matić, Lana Matić i Danijel Pek.  

Moglo bi Vas zanimati