04
ožu
2022
Vijesti

Soundtrack Netfixovog hit-filma 'The Weekend Away' uključuje Ivu Robića i Pink Martini

The Weekend Away

The Weekend Away /Netflix

share

Radnja filma koji je upravo stigao na Netflix odvija se u Splitu. U jednoj sceni čuje se glazba Ive Robića, a film započinje temom orkestra Pink Martini s kojim smo nedavno objavili intervju

U filmu The Weekend Away redateljice Kim Farrant koji je upravo dospio na Netlixov repertoar radnja se odvija u Splitu. Film je napravljen prema romanu Sarah Alderson u kome ulogu romantičnoga grada u kome dvije djevojke iz Londona odluče zatulumariti za vikend ima Lisabon, no očito je kako je producentima Split bio jeftinija varijanta.

Soundtrack filma uključuje i naš evergreen “Samo jednom se ljubi” Ive Robića (I. Robić, M. Kinel, N. Kalogjera). U sceni večere kad djevojke započnu svoju ludu noć ta se pjesma čuje kao restoranska animir-glazba.

Pjesma na špici filma je instrumentalna verzija skladbe “U plavu zoru'” jedine pjesme na hrvatskom jeziku koju izvodi američki orkestar Pink Martini s kojim je Glazba.hr nedavno objavila intervju. Originalni tekst pjesme napisao je splitski fotograf Mario Lalich.

Moglo bi Vas zanimati