04
ožu
2022
Vijesti

Medium Soft Cat: Između tame i palma

Medium Soft Cat - Like Lake Life

Medium Soft Cat - Like Lake Life

share

Nastupni EP Like Lake Life ‘one man banda’ iz Koprivnice iza kojeg stoji Lovro Kocijan otkriva vrlo promišljeni pristup i unikatnu poziciju na domaćoj pop sceni. Pet pjesama otkriva veliki potencijal autora koji je i odsvirao gotovo sve instrumente

Lovro Kocijan - Medium Soft Cat

Lovro Kocijan – Medium Soft Cat

Plejadi hrvatskih debitanata koji se izražavaju na engleskom jeziku stvarajući pop glazbu kompatibilnu sa svjetskim trendovima pridružio se Medium Soft Cat, one man band iza koga stoji Lovro Kocijan. Njegov debitantski EP Like Lake Life (Intek Music) otkriva prilično promišljeni pristup kojim vješto kombinira autohtona rješenja i neskrivene utjecaje.

S jedne strane očito je kako vokalni pristup mnogo duguje Tame Impali, no u glazbenim naslagama prepoznat će se pozna faza Beatlesa (kao ”Lucy In The Sky With Diamonds” na 45 okretaja) pa i Beach Boysa. Sve to zajedno, kako se i ističe u nazivu popratnog press materijala može se titulirati dream popom, no ovo je ipak daleko od sladunjavosti izvođača koji prodaju snove pod bubrege kao što to čine Cigarettes After Sex.

Kocijan kombinira pjevne egzotične pop pasaže s psihodeličnom podlogom, ne odustajući od koračanja u druge žanrove. Pritom vlastitu autorsku viziju realizira svirajući sve instrumente (je li i tu McCartney bio uzor s obzirom da je odsvirao sve instrumente na tri albuma nazvana njegovim prezimenom?) osim bubnja. Produkcija Marina Hrašćanca je pragmatična, na neki način neprestano zauzdaje Kocijanovu razbarušenost.

Odličan je potez objavljivanje EP-ja s pet pjesama jer se na taj način može odmah publici predstaviti višeslojno. EP je stilski prilično ujednačen i zacijelo će, osim prvog singla “Give Got”, još pokoja pjesma dobiti spotovsku nadgradnju.

Ovim EP-jem Medium Soft Cat gotovo instantno zauzima unikatnu poziciju na pop tržištu i nije nemoguće da će biti brzo prihvaćen kroz streaming servise, poput Frana Vasilića. Za mainstream radijsku produkciju, unatoč pop prijemčivosti, vjerojatno je preradikalan, poput Bad Daughter ili Porto Morta.

Ono što bi moglo još naglasiti cjelovitost djela debitanta iz Koprivnice, ali i zaokružiti neprijeporno ugodno iznenađenje, jest realizacija vinilna izdanja, s obzirom da predviđeno grafičko rješenje ovitka mami na preslušavanje sadržaja.

Moglo bi Vas zanimati