05
svi
2023
Vijesti

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Urban&4, Amir Kazić Leo, Ivana Radovniković i drugi

share

Od laganih proljetnih feelgood pjesama do melankoličnih balada. Uz poneki plesni pokret, ovo je pet najboljih novih pjesama ovih tjedna.

Ljubica Grdulić – “Želim znati”

Ljubica Gurdulić, pjevačica izuzetnog glasa i autorica brojnih pjesama, predstavlja svoj treći samostalni, autorski singl pod nazivom “Želim znati” za koji je napisala glazbu i tekst, dok su za mastering, aranžman i produkciju zaslužni Pavle Miholjević i Jura Ferina Ljubica Gurdulić već je godinama prisutna na hrvatskoj glazbenoj sceni. Od mladosti se usmjerila prema glazbenom stvaralaštvu sudjelujući u glazbenim emisijama nacionalne televizije, suradnjom s mnogim bendovima na regionalnoj sceni te kao vokalistica i autorica indie pop glazbe u glazbenom sastavu Svadbas. Ovogodišnju nagradu Porin, Ljubica je otvorila izvevši pjesmu “Treblebass” , grupe Svadbas, koja je 2006. proglašena najboljom pjesmom godine

 

Ivana Radovniković – “Ova ljubav ima planove”

Premda se iz naslova “Ova ljubav ima planove” odmah može zaključiti kako se radi o ljubavnoj pjesmi, Ivana Radovniković kaže kako uvijek ima neku dublju poruku koju želi provući kroz tekstove svojih pjesama. Ivana i njen suprug Stjepan Marković, već godinama stvaraju u tandemu, pa je i ova pjesma nastala u zajedničkoj suradnji. Nakon što je Ivana napisala tekst, zajedno su složili glazbu prema njenoj ideji za melodiju. To je zapravo najčešći način na koji funkcionira ovaj bračno-glazbena suradnja. Aranžman i produkciju radio je Matej Zec, koji je udahnuo život pjesmi i dao joj taj otvoren feel good zvuk. Matej je producirao cijeli novi album na kojem će se naći ukupno deset pjesama.

 

Amir Kazić Leo & Baby Jones – “Kabare”

Emocija u vokalu Amira Kazića Lea i nakon svih godina uvijek iznova očarava. Balade su njegova specijalnost, tako je i u novoj pjesmi “Kabare” čiju glazbu i tekst potpisuje Baby Jones dok je za aranžman zadužen Dragan Ivanović. Gudačke dionice na pjesmi odsvirao je Matej Mihaljević. Što se dogodilo u fatalnom kabareu i tko se krije iza umjetničkog imena Baby Jones, možete naslutiti u vrhunskoj interpretaciji Amira Kazića Lea.

 

Urban&4 feat. Simfonijski orkestar HRT-a – “Dobar znak (Talijaneza)”

Sjajni Damir Urban i njegova Četvorka – Luka Toman (gitara), Marko Bradaschia (bubnjevi), Sandi Bratonja (bas gitara, harmonika) i Saša Markovski (klavijature), predstavljaju live izvedbu pjesme “Dobar znak (Talijaneza)”. Snimka je to njihova gostovanja na Sunčanoj strani Prisavlja prošle godine, a maestralna suradnja sa Simfonijskim orkestrom HRT-a ove godine dobiva novu veličinu. Upravo sa Simfonijskim orkestrom HRT-a Urban & 4 će nastupati 10. lipnja ove godine u Areni Zagreb. Za orkestralni aranžman pjesme “Dobar znak (Talijaneza)” pobrinuo se Ante Gelo, dok je glazbenike predvodio maestro Alan Bjelinski.

 

Groovetastic – “Samo da ti čujem smijeh”

Članovi grupe Groovetastic su pjesmu “Samo da ti čujem smijeh” jednoglasno označili kao najljetniju dosad i definitivno nisu pogriješili. Ljetna vibra, nostalgija, neka sretna sjećanja i ljubav koja ne nestaje nikad, teme su u kojima se svi mogu pronaći. Video ilustrira protok vremena prikazom fotografija članova iz njihovih raznih životnih razdoblja, od djetinjstva do danas. Autorica i ovog njihovog videa je Lea Radolfi. No ovog je puta opekla ruku. A zašto, bit će vam jasno kad pogledate video.

Moglo bi Vas zanimati