14
sij
2023
Vijesti

URBOFON LIVE - novi cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe

Urbofon Live

Urbofon Live

share

Zadar postaje bogatiji za novi koncertni program URBOFON LIVE koji za cilj ima razvoj urbane glazbene scene u gradu, umrežavanje lokalnih i gostujućih glazbenika i pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj.

Program URBOFON LIVE danas su predstavili Silvestar Petrov, predsjednik udruge Prizma i Maja Milin, dugogodišnja radijska voditeljica i kreativna direktorica programa.

Vođeni jedinstvenom željom razvitka urbane i nezavisne glazbene scene i pozicioniranja Zadra na koncertnu kartu Hrvatske, Udruga Prizma u suradnji s dugogodišnjom radijskom voditeljicom Majom Milin, pokreće URBOFON LIVE – cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru, a prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu.

URBOFON LIVE za cilj ima upoznati publiku s recentnom hrvatskom glazbenom scenom te jačati lokalnu glazbenu scenu kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske.

Dok radijska emisija svakog tjedna donosi novitete s domaće urbane i nezavisne glazbene scene, pruža dodatnu vrijednost – koncertnog doživljaja sjajnih imena domaće urbane scene, od kojih će brojni premijerno nastupiti u Zadru.

Zadarska publika će imati priliku poslušati uživo Dienne, ROLO, The Fogsellers, Akleu Neon & Sound Doulas, One Possible Option i Irenu Žilić, te u okviru suradnje s riječkom udrugom Distune i njihovog projekta “Upadaj u kombi” i bendove The Siids i The Black Room.

Po prvi put, u suradnji s HGU-om, u Zadru će se obilježiti Svjetski dan glazbe (21. lipnja) sa svirkama na ulicama grada. Nominirani glazbenici ovogodišnje nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off u kategoriji Veliki prasak godine, zaustavit će se u Zadru u sklopu Rock&Off turneje.

Koncertni program ujedno je izvrsna prilika za mlade koji žele podržati razvoj urbane glazbene scene u Zadru. Poziv volonterima objavljen je na stranicama Udruge Prizma, a otvoren je do 20. siječnja.

Moglo bi Vas zanimati