22
stu
2023
Vijesti

U ZAGREBU, 16. I 17. STUDENOGA

Uspješno zaključeno 11. izdanje konferencije MAKK

foto: Samir Cerić Kovačević

share

Umjetna inteligencija, digitalno tržište glazbe, koncertni bum u Hrvatskoj i ŠČ fenomen teme su upravo zaključenog, jedanaestog izdanja Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK

U organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, ovogodišnji je MAKK 16. i 17. studenoga okupio vrhunske stručnjake i kreativce koji su svojim temama i izlaganjima povezali sadašnjost i budućnost kako domaće glazbe, tako i šire kulturne i kreativne industrije.

Konferenciju su otvorili glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad MarčecIgor Gliha ispred HDAP-a, zatim ravnateljica Državnog zavoda zavoda za intelektualno vlasništvo, Ljiljana Kuterovac te ministrica kulture i medija RH, Nina Obuljen Koržinek, koja je istaknula MAKK kao važno mjesto susreta kulturne i kreativne industrije Hrvatske.

Pogledajte službeni aftermovie 11. MAKK-a:

I ove je godine MAKK okupio kreativce s jedne, a s druge strane donositelje odluka i zakona koji bi trebali štititi i podupirati njihov rad. Trudili smo se uhvatiti korak s aktualnim temama za kreativnu zajednicu, u prvom redu s izazovima umjetne inteligencije, ali i primjerima dobre prakse u koncertnom poslovanju koje je nakon pandemije u izrazitoj ekspanziji. MAKK je, ukratko, i ove godine opravdao sad već visoka očekivanja i drago nam je da je naša konferencija prepoznata kao centralno i važno mjesto hrvatske kulturne i kreativne industrije“, istaknuo je Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a i urednik konferencije.

Cijeli video sadržaj konferencije uskoro će biti dostupan na YouTube kanalu HDS ZAMP-a.

Moglo bi Vas zanimati