22
stu
2023
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: JFK, Lazo, Minimalist, Petar Dundov, Vedritunes

JFK, Lazo, Minimalist, Petar Dundov, Vedritunes

share

Arsen donosi friške hitove iz hrvatske elektronike. Prošlo izdanje pregleda nađite ovdje

JFK – Convalescing In Stasis

Ovo nije neki zaboravljeni, posthumno objavljeni projekt nekadašnjeg američkog predsjednika. Iza albuma Convalescing In Stasis stoji samoborski producentski i live act trojac JFK, a sudeći po njihovom opusu na Bandcampu, ovo je njihov drugi album, pored kojeg su, od početka 2021., objavili i četiri EP-a. Njihov glazbeni izričaj, kako na prijašnjim izdanjima, tako i na posljednjem albumu, varira od dark techna i psy trancea, do drum’n’bassa i electronice.

Lazo – Escalate

Ivica Lazarević aka Lazo spada u malo manje poznate veterane domaće produkcije elektroničke glazbe. Starije generacije vjerojatno ga pamte kao polovicu tandema Luka & Lazo koji se, početkom milenija, uspješno infiltrirao na njemačku deep/minimal/tech scenu, s nekoliko odličnih izdanja za etiketu Mo’s Ferry Prod. koju je vodio Dapayk. Upravo je ”Escalate” označio nastavak suradnje Laze i Dapayka, budući da je riječ o prvom izdanju za njegov novi label, RRYTUS.

Minimalist – Target Destroyed / Gamad

Osječki drum’n’bass DJ, producent i promotor Sandro Pataki, odnosno Minimalist, pripadnik je novije generacije aktera na domaćoj bass sceni. Osim dugogodišnjih uspjeha za DJ pultom i nekoliko uspješnih klupskih večeri (poput serijala Koturaljke u klubu Exit), sve je uspješniji i kao autor. Vlastitu je glazbu počeo objavljivati 2020.god., a posljednje izdanje Target Destroyed / Gamad objavio mu je britanski Modular Carnage Recordings.

Petar Dundov & Gregor Tresher – Der Kleine Morgen

Iskusan hrvatsko-njemački tandem Petar Dundov i Gregor Tresher uspješno surađuje već duže od 10 godina, tijekom kojih su objavili brojna uspješna izdanja za Music Man, GTO, Cocoon, SCI+TEC i dr. Der Kleine Morgen EP izlazi na Petrovoj etiketi Neumatik, a sadrži četiri nova djela ovog tandema, od kojih svakako valja izdvojiti prvi naslov, ”Palantir”.

Vedritunes – Nikad je kraj

Vedritunes, DJ i producent iz Metkovića, nastavlja svoj uspješni niz odličnih izdanja na svojoj etiketi Delta Swamp Music. Nikad je kraj sadrži nove tri stvari iz, sad već prepoznatljive domene fusion zvuka, negdje između electronice, downtempa, cosmic & nu disca, micro i deep housea. Naslovna ”Nikad je kraj” donosi i nešto eksperimentalniji sound i isprekidani ritam.

Moglo bi Vas zanimati