05
tra
2023
Vijesti

Festival na Krku

Velvet najavljuje svoje najjače izdanje do sada

Velvet festival / press

Velvet festival / press

share

Velvet festival se ove godine održava sedmi put, i to od 29. lipnja do 2. srpnja u očaravajućem Puntu na otoku Krku.

Riječ je o festivalu koji je ultimativni place to be te svojevrsni showcase glazbe, fotografije i dizajna, a na kojem se može odmoriti, dobro jesti, poslušati super koncerte i DJ-eve, kupati po cijele dane, zabavljati na boat partyjima te upoznati ekipu iz svih dijelova svijeta.

Svake godine Velvet privuče veliki broj posjetitelja iz Hrvatske, ali i cijele regije koji uživaju u različitim glazbenim žanrovima poput elektronske glazbe, indie rocka i hip hopa. Uz to, Velvet je poznat i po svojoj fantastičnoj, intimnoj atmosferi gdje se posjetitelji mogu opustiti i uživati u hedonizmu uz zanimljivu gastronomsku ponudu, kulturne znamenitosti te razne radionice. Ovaj je festival čak osvojio i Nagradu publike za najbolji domaći festival 2022. godine, a ujedno je i prvi hrvatski festival koji surađuje s arhitektonskim biroom.

Velvet festival se od prvoga dana održava tik uz more na otoku Krku, točnije na prekrasnom kompleksu plaža Medane. Geografski to smješta Velvet relativno blizu centru mjesta Punat, točno tamo gdje se susreću civilizacija i potpuna priroda.

Velvet festival / press

Velvet festival / press

„Naša vizija je festivalom voditi put u razvoju mladih, kreativnih industrija i brendiranju destinacija. Pri tome želimo stvoriti pozitivne društvene promjene, te biti izvor snažne energije koja ujedinjuje ljude, inspirira i potiče vjeru u vlastitu moć stvaranja čuda na ovoj planeti. Drago nam je što se broj posjetitelja Velveta iz godine u godinu povećava, a ponosni smo i na činjenicu što na Krku pri tome okupljamo mlade iz čak 22 zemlje svijeta. Cijeli organizacijski tim iznimno je posvećen i strastven u realizaciji festivala, a ljubav prema tome što radimo jedan je od razloga zašto nas ljudi vole. Zbog toga sa sigurnošću mogu reći da će ovogodišnje izdanje Velveta biti najveće i najbolje do sada“, izjavio je Dino Grgurić, organizator Velveta.

Velvet na tri dana vrhunske glazbe na jadranskoj obali svake godine dovodi probrane izvođače iz cijelog svijeta. Impresivan lineup na rasporedu je i ove godine, a uključuje neka od najvećih imena domaće glazbene scene. Live će nastupiti freekind., a za DJ pult stat će Adriatic Social Club DJs i Stankoff. Osim toga, festival će ugostiti i međunarodne izvođače, kao što su Raphael Top-Secret iz Francuske, londonska DJ-ica Shy One, Napoli Segreta i Eternal Love iz Italije, Hector Gachan iz Australije, The Zenmenn iz Njemačke, Buč Kesidi iz Srbije, kao i mladi predstavnici beogradske scene Little Lu i Aleksandra Hrib, te Deeport iz Crne Gore i crnogorski pionir jugoslavenske scene 70-ih i 80-ih Peđa Radović.

Velvet festival / press

Velvet festival / press

Kako bi se dodatno zagrijala atmosfera ususret fantastičnog sedmog izdanja na Krku, Velvet organizira warmupove diljem Hrvatske i regije i to u sljedećim gradovima – Bassano del Grappa, Veneto u Italiji 7. travnja, u Rijeci 8. travnja, Splitu 6. svibnja, Podgorici 13. svibnja, Ljubljani 19. svibnja, Zagrebu 20. svibnja, Beogradu 27. svibnja, Bruxellesu 9. lipnja te Puli 17. lipnja. To će biti sjajna prilika za uživanje u glazbi i druženju s ljudima koji dijele
istu strast, dok se nestrpljivo iščekuje početak Velveta 29. lipnja. Ulaznice su već sada dostupne putem sustava CoreEvent.

Moglo bi Vas zanimati