05
tra
2023
Vijesti

Nakon Eurosonga nastup na Crnoj ovci

Let 3 je apsolutni favorit natjecatelja Eurosonga!

Bolje pakt nego rat: Mrle i Prlja / Foto: Nel Pavletić / PIxell

share

Let 3 je sasvim raspametio sudionike Eurosonga, a nakon spektakla u Varšavi i Tel Avivu, u Kastvu su predstavili zlatni traktor i najavili nastup na Crnoj ovci u Baški, gdje će nastupiti još i Goran Bare i Majke, Krešo i kisele kiše te Jeboton ansambl

Let 3

ŠČ! / Foto: Franko Kelam

Nastupom pred oko 3.000 obožavatelja Eurovizije na izraelskom službenom pred-partyju Israel Calling, Let 3 je iznimno uspješno zaokružio prvi dio svoje promo turneje po Europi.  Slično kao i u Varšavi i u Tel Avivu su riječki rockeri odmah po izlasku na pozornicu digli publiku u dvorani na noge, koja je pjevala s njima “Mama ŠČ!” od početka do kraja. Vrhunac nastupa je, kao i na Dori, svakako bilo skidanje kostima i otkrivanje ruža u stražnjicama što je dodatno raspametilo sve okupljene fanove. Potvrdio je to i Wiwibloggs, najvažniji portal posvećen Euroviziji, koji je našim predstavnicima posvetio nekoliko objava na svojim društvenim mrežama, uz komentar da je Let3 razvalio na pozornici!

Da je ŠČ groznica zahvatila i Izrael bilo je vidljivo i prije nastupa jer su se mnogi fanovi s prepoznatljivim ŠČ kapama, koje već nazivaju ŠČ Army, po svaku cijenu htjeli upoznati i slikati sa hrvatskim predstavnicima. Letu 3 nije odolio ni legendarni irski pjevač Johnny Logan, posebni gost koncerta te najuspješniji sudionik u povijesti Eurosonga koji je pri kratkom susretu s bendom iza pozornice pohvalio njihov nastup.

Štoviše, Let 3 se pokazao kao top-izvođač za sve sudionike Eurosonga! “Mama ŠČ!” je najomiljenija pjesma u autobusima i na letovima, svim ostalim sudionicima Eurosonga Let 3 su najdraži izvođači ovogodišnjeg natjecanja.

Nakon Poljske i Izraela, Let 3 ovaj vikend odlazi za Madrid na službeni španjolski Eurovision party na kojem će nastupiti čak 28 ovogodišnjih natjecatelja, a tjedan dana kasnije za London, čime će zaključiti promo turneju uoči putovanja na završno natjecanje za najbolju pjesmu Europe u Liverpoolu.

Let 3

Pobjeda u rukama / Foto: Franko Kelam

Nakon što su se članovi benda vratili iz Tel Aviva, u Kastvu su, ispred restorana Kukuriku predstavili električni traktor s kojim planiraju osvojiti Eurosong. Električni traktor stigao je iz radionice kastavskog mehaničara Zorana Drnjevića.

Također, Mrle i Prlja s društvom iz Leta 3 doletjet će ravno s Eurosonga na Crnu ovcu i obećavaju još neviđeni ŠČpektakl. Crnom društvu rado će se priključiti i Bare i njegov band Majke, kao i Krešo i kisele kiše te zagrebački akustični kolektiv Jeboton ansambl.

No, bit će tu, uz sjajnu urbanu glazbu, i puno vrhunske bašćanske janjetine na sto načina, ozbiljne kulture, sporta, radionice za djecu, nastup stand up komičara… Baška će tako i ove godine od 19. do 21. svibnja biti središte svih zbivanja na Kvarneru. Kao i dosad, festival organizira ekipa Studija Conex.

Let 3

Nakon Liverpoola slijedi rock s janjetinom u Baški / Foto: Franko Kelam

Moglo bi Vas zanimati