06
sij
2022
Vijesti

Veronika Reutz Drobnić u Putovima hrvatske glazbe

Veronika Reutz Drobnić

Veronika Reutz Drobnić na IMPULS festivalu u Leipzigu Foto: Peter Adamik / ADS

share

Emisija Putovi hrvatske glazbe u petak 7. siječnja u 11 sati na HR3  ugošćuje mladu skladateljicu Veroniku Reutz Drobnić (rođenu u Zagrebu 1999.) koja studira i djeluje u Njemačkoj.

Uz predstavljanje recentnih skladbi dvadesetdvogodišnje skladateljice, urednica i voditeljica Iva Lovrec Štefanović razgovarat će s autoricom o njezinim interesima u području politike, osobitostima studija kompozicije u Njemačkoj, usavršavanju u performativnoj praksi i improvizaciji, te o projektima koje planira u novoj godini.
Ova je mlada skladateljica na prošlogodišnjem izdanju festivala suvremene glazbe Novalis u Osijeku sudjelovala putem međunarodnog natječaja te je uz udaraljkaša Luisa Camacha Montealegrea ondje praizvela svoju skladbu Xerox koju također predstavlja u Putovima.

Putovi hrvatske glazbe išestruko su nagrađivani ciklus pokrenut 2000. godine posvećen hrvatskoj glazbi i glazbenicima, uz aktualnosti i glavne teme u hrvatskom glazbenom okruženju.
Talk show format uživo ponekad se emitira izvan studija, ili u formatu dokumentarne reportaže.

Emisija iz ciklusa Putovi hrvatske glazbe u kojoj gostuje Veronika Reutz Drobnić bit će dostupna u Slušaonici. Saznajte više na novoj web stranici Hrvatskog radija.

Moglo bi Vas zanimati