15
ruj
2022
Vijesti

Zabranjeno pušenje uskoro u Zagrebu - najavljena koncertna promocija albuma

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje /Sasa Midzor SUčić

share

Grupa Zabranjeno pušenje dolazi u subotu 1. listopada na koncert u zagrebački Hala Park na Heinzelovoj.

Točno godinu dana od njihovog posljednjeg pojavljivanja u otvorenom prostoru Hale Sejo Sexon i njegov bend koncertno će promovirati aktualni, dvostruki studijski album  Karamba! objavljen u lipnju.

Uz nove pjesme Pušenje će projuriti kroz repertoar jednog od najvažnijih bendova ovog podneblja čija popularnost je stigla već s debi albumom Das ist Walter iz davne 1984. godine. Pojačani poznatim blues glazbenikom Tomislavom Golubanom Zabranjeno pušenje će u dvorište Hale donijeti klasike kao što su „Zenica Blues“, „Balada o Pišonji i Žugi“, „Guzonjin sin“, „Murga drot“, „Hadžija il’ bos“, „Nedjelja kad je otišao Hase“, „Možeš imat’ moje tijelo“, „Šeki is on the road again“, „Ibro dirka“, „Djevojčice kojima miriše koža“, „Dan Republike“ i mnoge druge.

Dvostruki album Karamba!, snimljen četiri godine nakon studijskog albuma Šok i nevjerica i živog albuma Live in Skenderija 2018, te donosi čak 16 novih pjesama. I ovaj put Pušenje je isporučilo beskompromisni rokenrol album, odsviran srcem i dušom onih koji su se davno, kako i kažu u jednoj od pjesama, zakleli na „polovni Fender i napuknuti Shure”. Kao autori većine pjesama na albumu potpisani su frontmen benda Sejo Sexon i gitarist Toni Lović, pored kojih su na albumu svirali i članovi grupe Branko Trajkov Trak, Robert Boldižar, Dejan Orešković Klo i Angie Zebec, a specijalni gost je Tomislav Goluban na usnoj harmonici.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 125 kn na prodajnim mjestima i on line na Entrio.hr.

 

Moglo bi Vas zanimati