29
pro
2022
Vijesti

Završila druga Mala škola Rock&Off novinarstva

Mala škola Rock&Off novinarstva

Mala škola Rock&Off novinarstva

share

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off održat će se po peti put 3. veljače 2023. godine, a ova važna platforma predstavila je nekoliko uspješnih projekata od svoga osnutka. Jedan od njih je i Mala škola Rock&Off novinarstva, čija je druga godina s 12 odabranih polaznika završila prije nekoliko dana.

Ideja Male škole je zainteresiranim polaznicima objasniti kako funkcionira glazbeno novinarstvo iz prve ruke od ljudi koji su ostvarili profesionalne karijere u tim područjima.

Mentori su im prenosili svoja znanja i iskustva koje su onda oni primjenjivali u svojim radovima. Kroz mrežu kontakta koje Unison ima s hrvatskim glazbenicima, polaznicima se dala prilika intervjuirati neke od njihovih glazbenih uzora i na iskustven način im dalo dodatno samopouzdanje te direktne kontakte za budućnost. Osim materijalnih benefita koje osigurava Unison, na kraju male škole polaznici su izašlo s dodatnim znanjem o glazbenom novinarstvu, a svi oni koji iskažu ambiciju i želju imaju Rock&Off platformu za nastavak rada, uz potencijalnu mogućnost rada u glazbenim medijima.

Mentori su ove godine bili iskusni glazbeni novinari Hrvoje Horvat, Krešimir Blažević i Maja Trstenjak, a gosti predavači, njihove kolege iz različitih vrsta medija Martina Validžić, Nina Trumbić, Igor Jurilj, Mirko Burazer, Ružica Popović i Đurđica Sarjanović.

„Presretni smo što smo nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa mogli nastaviti s Malom školom Rock&Off novinarstva i raditi s 12 talentiranih i ambicioznih mladih ljudi, za koje se nadamo da će nastaviti karijeru u glazbenom novinarstvu. Mi ćemo im pomoći u realizaciji toga. Drago nam je da odmah možemo najaviti i treću Malu školu Rock&Off novinarstva koja će se održati 2023. godine“, ističu organizatori Rock&Off nagrade.

Polaznici su na svakom predavanju dobili zadatke i rok za izvršavanje istih, a svi zadaci su se vrednovali i odabrani su najbolji među njima. Ove godine to su Grgur Višić, Božena Marković i Helena Ćatić, a pobjedu je odnio Grgur Višić. Sva tri kandidata dobila su angažman na portalu Glazba.hr.

Mala škola Rock&Off novinarstva besplatna je za sve prijavljene, a sam edukacijski program provodio je Unison – Hrvatski glazbeni savez uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH, HDS-a, Tvornice kulture i Iskona.

Moglo bi Vas zanimati