17
velj
2023
Vijesti

Koncert

Zdenka Kovačićek u Petom kupeu za Dan žena

Zdenka Kovačićek / press

Zdenka Kovačićek / press

share

Zdenka Kovačićek se na vrhu hrvatske glazbene scene nalazi već 66 godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Jedna je od najboljih hrvatskih jazzrock i blues pjevačica, a često ju nazivaju i prvom damom jazza.

Zdenka Kovačiček je, kako joj i hit kaže, žena za sva vremena i kao takva najbolji izbor za svirku na Dan žena, 8. ožujka u Petom Kupeu.

Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavni odabir pjesme “Elektra” za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade klasika “Frka” i “Mali crni brat” s njezinih ranih izdanja.

Zdenka Kovačićek / press

Zdenka Kovačićek / press

Karizmatična i bezvremenska Zdenka Kovačiček ispričala je brojne glazbene priče, ostvarila je i niz uspješnih suradnji sa stranim glazbenicima, ali i velikim skladateljima i glazbenim imenima s ovog područja. Nastupa po svjetskim jazz klubovima, u Rusiju se vraća čak 25 puta, a u Americi predstavlja jedan od svojih najdražih albuma, onaj na engleskom jeziku, “Love Is a Game”. Dosad izdaje 17 albuma i nebrojeno kompilacija, a upravo ovih dana izašao je novi single „Mama Funky“ kojeg Zdenka izvodi s grupom The Bastardz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zdenka Kovačiček (@zdenkakovacicek)

U Zagrebu je nismo čuli na većem koncertu još od proslave 60. godišnjice karijere 2017. u Lisinskom pa će i nastup u Petom Kupeu s Greenhouse Blues Bandom 8. ožujka biti prilika za presjek pjesama iz cijele karijere. U odašiljanju najboljih funk i jazz ritmova pridružit će joj se prije i poslije koncerta DJi Pips i DGree iz Hrvatske funk delegacije.

Ulaznice za koncert dostupne su na Entriju.

Moglo bi Vas zanimati