18
velj
2023
Daj 5

Daj 5: Albina, Tibor, Vice Versa i drugi

share

Kako susjedu ukrasti pršut? Je li ljubav pancirka? Čudna pitanja, a odgovor donosi pet najboljih novih pjesama ovog tjedna!

 

Albina – “27.”

Albina je nastupom na Eurosongu prije dvije godine pokazala cijelom svijetu koliki su razmjeri njenih talenta i vještina, a najnovijim singlom “27.” regionalnoj publici jasno daje do znanja kako će jednog dana njeno mjesto biti na samom vrhu svih trending i top ljestvica. Ova je pjesma samo početak. Pronašla svoj zvuk i smjer, a upravo je takav autorski potpis glas jedne nove generacije, čime je uspješno i kvalitetno popunila prazninu koja se u međuvremenu dogodila na domaćem tržištu. Pjesmu autorski potpisuje s Đanom Smajo, s kojom će uskoro nastupiti na Zagrebačkom festivalu, i Hrvojem Domazetom.

 

Vice Versa i Giuliano – “Susid”

Vice Versa se vratio! U novoj je avanturi ugostio Giuliana te slikovito opjevao žudnju za susjedovim pršutom. Opis zvuči prilično banalno, ali pjesma je sve, samo ne banalna. Problemi na mediteranski način praćeni zvukom klasičnog heavy metala u Vicinoj realizaciji uvijek su dobra kombinacija na koju je nemoguće ostati ravnodušan. Što se dogodilo kada je Vice ugledao susjedu, saznat ćemo u sljedećem nastavku. Napeto je, napeto!

 

Mayales feat. Aljoša Šerić – “Koliko je stvari ostalo”

Pjesma s hvaljenog albuma Domovina, dobila je poseban oblik koji najavljuje izlazak serijala Katran Sessions 2. Mayales i Aljoša Šerić uhvatili su jedinstvenu emociju i sve njene kompleksne slojeve u izvedbi ove nostalgične balade. Autorski pristup koji zaintrigira slušatelja u pažljivoj izvedbi djeluje istovremeno i veoma pitko i dovoljno kompleksno, zbog čega bi se ova pjesma naći u mnogim radijskim eterima, ali i na playlistama streaming servisa.

 

Tibor – “Ljubav nije pancirka”

Na samo je Valentinovo Tibor Karamehmedović predstavio još jednu pjesmu s albuma Požalit se nekom koji izlazi 3. ožujka. Je li ljubav stvarna ili je samo iluzija. Čija je iluzija i kakve sve oblike može poprimiti? Je li ljubav pancirka i kakav život pruža? Tibor ostavlja slušatelju na razmišljanje. Neodoljiva emocija i pjesnička sloboda oduševljava na prvo slušanje.

 

Peki x Bore Balboa x Traposlavia – “Ulice”

Fallo da solo je objavom ove pjesme i službeno postao sinonim za tvornicu hitova modernog hip hopa. Bore Balboa je zbog toga nedavno zaradio nominaciju za nagradu Rock&Off, a svoju je poziciju na sceni dodatno učvrstio uspješnim koncertom u Tvornici kulture. Peki je mlada nada hip hop scene, jedan od najvećih potencijala čiji talent dobiva sve više i više obožavatelja. Traposlavia je zaslužna za produkciju koja će zapaliti plesne podije diljem regije. Publika se u mosh pitovima neće štedjeti.

Moglo bi Vas zanimati