12
ruj
2023
Vijesti

50 godina karijere

Veliki interes regije za jubilarni koncert Željka Bebeka u Areni Zagreb

zeljko bebek, arena, zagreb

Željko Bebek / Promo

share

Jubilej od pedeset godina karijere Željko Bebek obilježit će u zagrebačkoj Areni u subotu 28. listopada, na svom najvećem samostalnom koncertu dosad.

Jedan od najznačajnijih regionalnih pop-rock pjevača ističe kako je „koncert zamislio kao reviju svega što je u životu pjevao”, stoga se ovaj koncertni spektakl s nestrpljenjem iščekuje. Ulaznice su dostupne u prodaji, a osim u Hrvatskoj, veliki interes iskazan je diljem regije, pa tako u zagrebačku Arenu stiže i publika iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Austrije i Njemačke.

Bebekovi su prvi koraci u glazbi bili s bendom Eho 61, Kodeksima, a od 1974. s legendarnim Bijelim Dugmetom. U deset godina kao prvi i najvažniji pjevač benda snimio je šest albuma, da bi nakon toga nastavio uspješnu samostalnu karijeru i neumorno stvarao pop-rock evergreene koji su danas upamćeni dijelovi glazbene povijesti.

Kroz desetljeća glazbene aktivnosti, Željko Bebek je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj sceni hitovima poput “Ne spavaj mala moja”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Oprosti mi što te volim”, “Tijana”, “Da je sreće bilo” ili “Žuta ruža”, koje su za njega napisala vodeća autorska imena, kao što su Zrinko Tutić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Branimir Mihaljević… Popis njegovih općepoznatih klasika je dugačak, a za zagrebački nastup Bebek najavljuje “izbor pjesama koje publika najviše voli.“

Dosad je snimio četrnaest studijskih solo albuma od kojih je aktualni Mali oblak ljubavi iz 2021. godine, u izdanju diskografske kuće Croatia Records, a kao vodeći singlovi istaknule su se pjesme “Kupit ću nam sat” i “Učini me sretnim”. Album je bio nominiran za nagradu Porin, a čak dvije pjesme nagrađene su priznanjem Cesarica – Hit mjeseca.

Kroz karijeru je surađivao s mnogim poznatim imenima, kao što su Halid Bešlić, Severina, Crvena jabuka, gitarist Vlatko Stefanovski i mnogi drugi, dok je u u pjesmi “Ako voliš ovu ženu” ugostio i legendarnog Olivera Dragojevića, za koju su osvojili i nagradu Porin u kategoriji Najbolje vokalne suradnje.

Svojom glazbom oduševljava već pedeset godina, posebno na koncertnim nastupima – on je prije svega čovjek pozornice koji publici daje svu svoju glasovnu rašpavost, svaki atom snage, ali i prepoznatljivi sarajevski šarm.

Željko Bebek prvi put samostalno nastupa u subotu 28. listopada u zagrebačkoj Areni, gdje najavljuje koncertni spektakl za veliki jubilej. Pedeset godina legendarne karijere proslavit će sa svojom publikom kao najvažnijim suputnicima ovog dugovječnog glazbenog putovanja, a u tome će mu se pridružiti i nekolicina glazbenih prijatelja, kao i njegov sin Zvone, koji ga na pozornici prati već pet godina kao član benda. S njim je nedavno predstavio i singl “S tobom su godine minute”, koji zajedno potpisuju autorski te će se pjesma također naći na setlisti koncerta.

Ulaznice za koncert dostupne su u prodaji putem sustava Eventim, po pretprodajnoj cijeni od 20 eura (parter), 30 eura (tribina dolje), 80 eura (VIP salon) i 100 eura (VIP loža). Organizator koncerta je Baba Production.

Moglo bi Vas zanimati