12
ruj
2023
Vijesti

Kulturni centar Osijek

Gužva u 16-ercu slavi 30 godina koncertom na krovu

Gužva u šesnaestercu

Gužva u 16-ercu

share

Kultni osječki punk-rockeri Gužva u 16-ercu obilježavaju svoj nevjerojatan 30-godišnji put na glazbenoj sceni, a nedavno su izbacili i svoj najnoviji studijski uradak. Kako bi obilježili ove značajne prekretnice, bend je odlučio organizirati ekskluzivni klupski koncert na krovu Kulturnog centra Osijek u petak, 22. rujna 2023.

Tijekom tog događaja predstavit će svoj novi album “Smrtonosni Zadah” s kojeg će odsvirati nekoliko novih pjesama, dok će kroz večer odzvanjati najznačajniji hitovi iz njihove duge karijere. Na koncertu će im podršku davati prijatelji; Damir Mihalička sa svojim osebujnim stihovima i mladi osječki bend Igla i Ziherice.

Gužva u 16-ercu prvenstveno djeluje kao glazbeni sastav usmjeren na live nastupe. Tijekom proteklih nekoliko desetljeća zabavljali su publiku po raznim regijama, na njihovoj karti su bile i zemlje poput Irske, Njemačke i Austrije.

U ožujku ove godine članovi Muto, Jela, Hrca i Alen predstavili su svoj najnoviji album za diskografsku kuću Croatia Records. Na ovom albumu nalazi se kolekcija od trinaest pjesama, a nedavno su objavili i drugi singl te spot za pjesmu “Gorki Pelin”. Na ovom videu i pjesmi surađivali su s prijateljem Tomfom, koji je član poznatog zagrebačkog benda Kawasaki 3p.

Moglo bi Vas zanimati