30
stu
2023
Vijesti

Legenda živi dalje

The Dire Straits Experience dolazi u Lisinski

The Dire Straits Experience u Lisinskom

The Dire Straits Experience u Lisinskom

share

Nezaboravna noć s Chrisom Whiteom i Terenceom Riesom, originalnim članovima Dire Straitsa

Sultans of Swing, Money For Nothing, Brothers In Arms i mnogi drugi hitovi.

Prošlo je više od 40 godina otkako su se uvodne pjesme Sultans of Swing prvi put čule na radiju diljem svijeta. Kako je vrijeme prolazilo, upoznali smo fantastičnog gitarista i tekstopisca Marka Knopflera i njegov vrhunski bend koji su stvorili nasljeđe zvano glazba Dire Straitsa.

Njihovo nasljeđe uz dva izvorna člana benda, Chrisa Whitea i Terencea Reisa, donijeti će u KD Vatroslava Lisinskog 25.veljače 2024. vrhunski punokrvni rock glazbenici.

Ti isti glazbenici surađivali su s ljudima iz redova rock legendi kao što su Mark Knopfler, David Gilmour, Eric Clapton, Paul McCartney, Elton John, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner, Van Morrison, Tom Jones i Sheryl Crow i drugima.

Dire Straits Experience zadivljuje svoje obožavatelje ekskuzivnim koncertom izvođenjem svih starih hitova. Prošlo je više od 35 godina otkako su se Dire Straits razišli, ostavivši iza sebe mnoge legendarne skladbe i one stvorene u vrijeme procvata rocka. S više od stotinu i dvadeset milijuna prodanih albuma, prodaja ploča nastavlja rasti kako sve više mladih obožavatelja otkriva njihovu glazbu i pridružuje se globalnim sljedbenicima benda.

U pozadini ove pauze od više od tri desetljeća – i zbog sve veće potrebe da se ponovno čuje jedno od najdramatičnijih glazbenih djela u povijesti rocka uživo – članovi Dire Straitsa Alan Clark, Chris White i Phil Palmer osnovali su The Straits za dobrotvorni koncert u Royal Albert Hallu 2011. Dok je Knopfler započeo nevjerojatno uspješnu solo karijeru, Alan Clark je zamolio tekstopisca Terencea Reisa da predvodi bend u Knopflerovoj odsutnosti. Do trenutka kada su se The Straits tri i pol godine kasnije raspali, bend je odsvirao više od 400 koncerata u 35 zemalja svijeta.

Nakon što su pozvani da održe niz koncerata na Novom Zelandu i Australiji, Chris White i Terence Reis ponovno su počeli surađivati u formaciji pod nazivom The Dire Straits Experience. Pridružio im se vrhunski bend sastavljen od nekih od najboljih britanskih glazbenika.

Chris White, koji je surađivao s Markom Knopflerom na filmskoj glazbi od ranih 80-ih, pridružio se Dire Straitsima 1985. za rekordnu svjetsku turneju Brothers In Arms. To je uključivalo njihov nastup na Live Aidu i kasnije na koncertu povodom 70. rođendana Nelsona Mandele 1988. Svirao je na posljednjem albumu Dire Straisa, ‘On Every Street’, a ponovno je sudjelovao na dvogodišnjoj svjetskoj turneji na kojoj je snimljen live album i DVD ‘On The Night’.

Slavna pjesma „Brothers in Arms“ koja govori o besmislu rata i ima snažnu antiratnu poruku, danas je uslijed ratnih razaranja u svijetu, potrebnija nego ikada prije. Ista je i dio Ledererova dokumentarca Banijska ratna praskozorja pa za Hrvatsku ima i posebno značenje.

Pozivamo sve ljubitelje lika i dijela Dire Straitsa da nam se prodruže na ovoj proslavi vrhunske glazbe.

S obzirom na limitirani broj ulaznica, predlažemo da svoju nabavite na vrijeme.
Ulaznice su u prodaji putem sistema Eventim.hr i Ulaznice.hr

Moglo bi Vas zanimati