26
ožu
2022
Vijesti

Tom Jones dolazi u Opatiju

Tom Jones / Promo

share

Tom Jones stiže na Ljetnu pozornicu 18. srpnja. U 82. godini i dalje nosi titulu jednoga od najpopularnijih izvođača u povijesti suvremene glazbe. Njegov svevremenski glas oduševio je mnoge a publika u Opatiji može računati na vrhunski show s obzirom na njegovu vokalnu i tjelesnu formu u poznim godinama

 

Festival Opatija i Star produkcija na najljepšu jadransku pozornicu, Ljetnu pozornicu u Opatiji, 18. srpnja 2022. dovode jednu od najvećih živućih legendi, velikog šarmera i genijalnog performera Toma Jonesa.

Tom Jones je jedan od najpriznatijih svjetskih pjevača svih vremena i umjetnik koji s pravom slovi kao glazbena legenda. Tom Jones je u karijeri objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija. Glazbene kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri što je samo potvrda da s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe.

Tomov album iz 1999. godine “Reload”, na kojemu su hitovi “Sex Bomb” i “Mama Told Me Not to Come”, najprodavaniji je u njegovoj karijeri, a na prvom mjestu britanskih top lista prodaje bio je dvije godine.

Tom Jones je jedan od rijetkih izvođača koji je i nakon toliko godina na sceni u samom vrhu glazbene industrije.

Upravo zbog doprinosa umjetnosti te promociji Velike Britanije u svijetu, kraljica Elizabeta II ga je 2006. godine imenovala vitezom i dodijelila mu titulu Sir, a 2012. nastupio je i na njenom Dijamantnom jubileju u Buckinghamskoj palači.

U svojoj impresivnoj karijeri dobio je mnoga priznanja; BRIT Award za doprinos glazbi, Silver Clef za životno djelo, Hitmaker nagradu od američke Kuće Slavnih te prestižnu Music Industry Trust Award.

Ulaznice je moguće kupiti od petka, 1. travnja 2022. u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici u Opatiji te na svim prodajnim mjestima Eventima.

Moglo bi Vas zanimati