26
ožu
2022
Vijesti

Preminuo Taylor Hawkins, bubnjar Foo Fightersa

taylor hawkins, foo fighters

Preminuo Taylor Hawkings, član grupe Foo Fighters Taylor Hawkins / Foto: Samir Cerić Kovačević

share

Bubnjar Foo Fightersa Taylor Hawkins preminuo je u 50. godini života. U petak je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u kolumbijskom gradu Bogoti.

Vijest o Hawkinsovoj tragičnoj smrti objavili su Foo Fighters u petak navečer. “Obitelj Foo Fighters je shrvana tragičnim i preranim gubitkom našeg voljenog Taylora Hawkinsa”, stoji u priopćenju benda. “Njegov glazbeni duh i zarazni osmijeh ostat će sa svima nama zauvijek. Naše misli idu njegovoj supruzi, djeci i obitelji i molimo vas da se njihova privatnost tretira s najvećim poštovanjem u ovom nezamislivo teškom vremenu”, napisali su dalje.

Hawkins je bio član Foo Fightersa od 1997. Regrutirao ga je frontmen Dave Grohl da zamijeni originalnog bubnjara benda, Williama Goldsmitha, baš kad se bend pripremao za izdavanje drugog albuma The Color and the Shape. 

Grohl i Hawkins bili su poput braće.

“Prostorijom se poput tornada hiperaktivnog veselja pete razine vrtložio Taylor Hawkins, moj brat od druge majke, moj najbolji prijatelj, čovjek za kojeg bih popio metak. Povezali smo se odmah pri prvom susretu i zbližavali se svakoga dana, sa svakom pjesmom, svakom notom koju smo ikada odsvirali zajedno”, pisao je Grohl u svojoj autobiografiji “Pripovjedač”, koja je kod nas objavljena u izdanju Rockmarka.

“Ne bojim se reći da je naš slučajni susret bio svojevrsna ljubav na prvi pogled koja je zapalila glazbenu ‘blizanačku vatru’, koja i danas gori. Postali smo nezaustavljivi dvojac na pozornici i izvan nje, u potrazi za svakom avanturom koju možemo naći. Apsolutno nam je suđeno da budemo zajedno i ja sam zahvalan što smo se pronašli u ovom životu”, pisao je Grohl dalje.

Hawkins je svirao na svakom studijskom albumu Foo Fightersa počevši od There Is Nothing Left to Lose iz 1999. do njihovog najnovijeg albuma, Medicine at Midnight iz 2021.

Prije nego što se pridružio Foo Fightersu, Hawkins je bio bubnjar u pratećem bendu Alanis Morissette na turneji. Također je vodio nekoliko manjih bandova, uključujući Chevy Metal, The Birds of Satan i Taylor Hawkins and the Coattail Riders.

Prema Los Angeles Timesu, Hawkins je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Bogoti u Kolumbiji u petak – samo nekoliko sati prije nastupa benda na festivalu Estéreo. Umjesto nastupa, na pozornicu su postavljene svijeće u čast Hawkinsu.

Uzrok smrti nije odmah otkriven.

Moglo bi Vas zanimati