04
velj
2022
Vijesti

Tricky u Zagrebu - objavljen novi datum koncerta

Tricky

Tricky /Erik Weiss

share

Zagrebački koncert Trickyja dobio je novi datum, a jedan od pionira trip hopa dolazi u klub Močvara u petak 20. svibnja 2022. Kultni britanski glazbenik tako će višestruko odgađani nastup održati ovog proljeća, a u sklopu kojeg će promovirati svoj novi album Fall To Pieces.

Na globalnoj glazbenoj sceni Tricky se pojavio 1995. debijem Maxinquaye, prvim od njegovih jedanaest studijskih albuma. Nakon godina skupljanja staža kao suradnik Massive Attacka, dio The Wild Bunch ekipe i bristolske scene, ovo izdanje od njega je napravilo svjetsku zvijezdu, a trip hop učinila uzbudljivim novim zvukom na sceni.

Trickyjeva glazba bila je obilježena glavnim ženskim vokalima gotovo dva desetljeća, a kao suradnice pojavljivale su se Bjork, Neneh Cherry, PJ Harvey, Cindy Lauper, Costanza Francavilla, Nneka ili Oh Land. I lista muških glazbenika koji su prošli kroz Trickyjeve pjesme je impozantna, od DJ Muggsa iz Cypress Hilla, članova RHCP-a do Bobbyja Gillespieja iz Primal Screama.

Uz sva lutanja, uspone i padove, Adrian Thaws uspio je ostati jedan od najcjenjenijih i najinovativnijih glazbenika današnjice.

Ulaznice za zagrebački koncert dostupne su po cijeni od 140 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 170 kn. Sve do sada kupljene ulaznice za odgođeni datum naravno vrijede i za novi koncert.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i online www.eventim.hr. Mjere za ulaz na koncert ovisiti će o tada aktualnim mjerama u Republici Hrvatskoj.

Moglo bi Vas zanimati