24
svi
2023
Vijesti

KRALJICA ROCK'N'ROLLA

Umrla je Tina Turner

Tina Turner

Kadar iz HBO dokumentarca Tina

share

Legendarna pjevačica Tina Turner umrla je u 83. godini. Pet puta je nastupala u Hrvatskoj, u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Velikoj Gorici. Kao dio formacije Ike & Tina Turner nastupila je 1972., 1974. i 1975., a samostalno 1979. i 1990. godine

Tina Turner

U dvorani Lisinski Ike & Tina Turner svirali su dvaput u jednom danu

Tina Turner, kraljica rock ‘n‘ rolla umrla je danas u miru u 83. godini nakon duge bolesti u svom domu u Küsnachtu blizu Züricha u Švicarskoj. S njom svijet gubi glazbenu legendu i uzor, kazao je u izjavi njezin glasnogovornik.

Tina Turner, rođena kao Anna Mae Bullock u Tennesseeju 26.studenog 1939., bila je američka je soul, R&B, dance, disco, pop, rock pjevačica, glumica, plesačica i kantautorica. Nosila je titulu ‘kraljice rock and rolla‘. Nagrađena je s osam Grammy nagrada, a magazin Rolling Stone stavio je Tinu na listu Besmrtnika – najvećih izvođača svih vremena.

Tina je dobila i svoje mjesto u muzeju Rock and Roll Hall of Fame u Clevelandu. Dobitnica je Grammy Hall of Fame Award nagrade. Jedna je od najpopularnijih i najuspješnijih ženskih rock izvođačica svih vremena s prodanih gotovo 200 milijuna albuma, što kao samostalna izvođačica, što  kao članica sastava bivšeg supruga Ikea, Ike & Tina Turner.

Njezini veliki hitovi su “Proud Mary”, “The Best”, “What’s Love Got to Do With It”, “Private Dancer”, “Nutbush City Limits” i “Two People”.

U Hrvatskoj je objavljena njezina autobiografija “Moja ljubavna priča”.

 

Moglo bi Vas zanimati