17
ožu
2023
Vijesti

Ususret Zagrebačkom festivalu održano događanje "Zagreb, Zagreb" u Johannu Francku

Ususret Zagrebačkom festivalu

Ususret Zagrebačkom festivalu /Matej Grgić

share

Ususret 70. Zagrebačkom festivalu održano je događanje “Zagreb, Zagreb” na kojem je u kavani Johann Franck predstavljeno ovogodišnje izdanje CD festivala, poseban box set 70 godina Zagrebačkog festivala te serijal HDS ZAMP-a i CMC televizije Zagreb, Zagreb – Velike pjesme Zagrebačkog festivala.

Zajednički nazivnik “Zagrebački festival” okupio je brojne glazbenike koji su svojim radom doprinijeli festivalu. Ovaj događaj je na jedno mjesto okupio uglednike poput Drage Diklića, Hrvoja Hegedušića, Mire Ungara, Borisa Babarovića, Nene Belana, Tedija Spalata.

foto: Matej Grgić

O festivalu su pričali: Branimir Mihaljević (direktor festivala), Milan Majerović-Stilinović (savjetnik za komunikacije HDS ZAMP), Hrvoje Hegedušić (skladatelj, kantautor i bivši direktor festivala), Nikolina Mazalin (kreativna direktorica Croatia Recordsa) i Mia Dimšić . Konferenciju je moderirala Klaudija Čular (voditeljica odnosa s javnošću Croatia Recordsa).

Mia Dimšić je u akustičnoj verziji izvela pjesmu “Ovaj grad”, za koju je dobila nagradu za najemitiraniju pjesmu Zagrebačkog festivala 2019. godine, a potom i novi singl “Stranac kojeg znam” kojim će se predstaviti sutra na pozornici ovogodišnjeg festivala.

Mia Dimšić

Mia Dimšić

Antologijsko box set izdanje “70 godina Zagrebačkog festivala” napravljeno povodom obilježavanja jubilarne obljetnice festivala sadrži 70 evergreena. Na njemu se nalaze kultne pjesme poput “Ta tvoja ruka mala” Ive Robića, koja je izvedena na prvom festivalu, “Tvoja zemlja” Vice Vukova, “Prolazi sve” Stjepana Jimmyja Stanića, pa i prošlogodišnja pobjednička pjesma “Nekad je bilo bolje” grupe Detour.

Okupljeni su imali priliku pogledati i serijal Zagreb, Zagreb u produkciji HDS ZAMP-a i CMC televizije. Tijekom godine, poznati glazbenici su gostovali u epizodama serijala prikazivanog na CMC TV, a najbolji trenutci prikazani su gostima u kavani Johann Franck ovoga popodneva i dočekani s oduševljenjem. Brojni gosti su, prigodno, i sami sudjelovali u nastajanju serijala.

Moglo bi Vas zanimati