15
ožu
2023
Zagrebački festival

Ususret Zagrebačkom festivalu

Amir Kazić Leo, Emir Kulenović i Antun Zanetti o pjesmi “Rijeka života”

Amir Kazić Leo

Amir Kazić Leo

share

Amir Kazić Leo na Zagrebačkom festivalu će izvesti pjesmu “Rijeka života” čiju glazbu potpisuje Emir Kulenović, a tekst Antun Zanetti.

„Nakon što mi je dugogodišnji prijatelj i kolega pročitao svoju pjesmu ‘Rijeka života’ ispunjenu iskrenom, ljudskom i moguće doživljenom emocijom, imao sam potrebu je pretočiti u glazbu”, rekao nam je Kulenović koji pjesme sklada vrlo brzo kada je tekst „inspirativan i poticajan”, što je ovaj put bio slučaj. „Uz pomoć sjajnog čovjeka i glazbenika, maestra Aleksandra Valenčića, pjesma je dobila malo drugačiji izričaj i fizionomiju koja nije imanentna ‘novim’ trendovima u glazbi, što joj daje potrebnu patinu. To je prepoznao veliki emotivac, šarmer i vanserijski pjevač Amir Kazić Leo te je prezentirao na najbolji mogući način.

Pjesma govori o boli čovjeka koji beskrajno voli svoga partnera, veruje mu i želi s njim ili njom provesti cijeli život, ali zaboravlja da ne može upravljati njegovim ili njenim emocijama i željama, koji odlazi i ostavlja veliku prazninu i tugu u njegovom životu”, dodaje Kulenović, što je potvrdio i Zanetti: „Poruka pjesme je svima koji mogu i znaju voljeti, da to nije dovoljno jer moraju paziti da im u ljubavi ‘ne postane sve tiše i tiše’.”

„Zagrebački festival po mom je mišljenju najbolji festival u Hrvatskoj, festival koji ima najbolju produkciju, fenomenalan veliki orkestar koji izvođaču ulijeva sigurnost. Također i marketinški svakom izvođaču daje dovoljno prostora da prezentira sebe i svoju pjesmu”, rekao nam je Leo koji je u velikim pripremama ususret skorašnjem nastupu: „S obzirom na to da je pjesma baladnog karaktera, melodična i ozbiljnih stihova, na meni će biti da je što vjernije iznesem i publici vokalno dočaram namjeru autora.”

U vjerodostojan prijenos emocije na festivalskoj pozornici ne sumnjaju ni autori: „Konkretno, meni je kompliment, čast i zadovoljstvo biti dijelom ovog festivala. Iskreno se nadam i vjerujem da će Amir Kazić Leo, koji je i sam sjajan autor, svojim nadahnutim nastupom uvjeriti slušatelje u iskrenost onoga što smo željeli reći s ovom pjesmom”, otkrio je Kulenović. „Velika je čast biti u društvu autora koji dobili priliku predstaviti se na najdugovječnijem festivalu u Hrvatskoj i to na jubilarnu, sedamdesetu godišnjicu istog”, dodao je Zanetti.

Moglo bi Vas zanimati