06
svi
2024
Vijesti

23. kolovoza 2024.

Vesna Pisarović ovog ljeta stiže na pulski Kaštel

Vesna Pisarović / foto: Mare Milin

Vesna Pisarović / foto: Mare Milin

share

Točno dvije godine od hvaljenog nastupa na pulskom Kaštelu, jedna od najuspješnijih hrvatskih glazbenica Vesna Pisarović i ovog ljeta stiže pred publiku u Pulu. Na pozornicu ovog magičnog koncertnog prostora vraća se u petak, 23. kolovoza, a ulaznice su dostupne u prodaji.

Kao glazbenica, autorica i izvođačica, Vesna Pisarović ispisala je neke od neizbrisivih stranica domaće glazbene povijesti. Njezina dugogodišnja karijera ispunjena je svevremenskim hitovima poput “Da znaš”, “Jutro donosi kraj”, “Dolje na koljena” i “Sasvim sigurna”, s kojima je ostavila značajan trag na pop scenu s kraja 90-ih i početka 2000-ih, a i dvadesetak godina kasnije publika svih generacija s istim žarom pjeva stihove njenih pjesama.

Nakon dužeg izbivanja sa scene s koje je otišla sada već davne 2005., prije šest godina je potvrdila svoj povratak na domaće glazbene pozornice i od tada održala čitav niz rasprodanih koncerata, što uključuje i veličanstveni nastup u zagrebačkoj Ciboni, u studenom prošle godine.

U svojoj gotovo četvrt stoljeća dugoj karijeri objavila je pet pop albuma, te je predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije 2002., a zatim se okrenula i jazz glazbi. Upravo ju ljubav prema ovom glazbenom pravcu odvodi u Nizozemsku, gdje pohađa studij jazz pjevanja na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, da bi zatim magistrirala na prestižnoj Guildhall School of Music and Drama u Londonu. U periodu od 2012. do 2019. godine objavila je tri jazz albuma, među kojima je i zamijećeni “The Great Yugoslav Songbook”,  koji uključuje jazz obrade starih jugoslavenskih hitova 50-ih i 60-ih.

Zaokružite ovaj datum u svojim kalendarima i vidimo se u Pulikratko poručuje Vesna Pisarović i najavljuje svoj povratak na magičnu pozornicu Kaštela, gdje je oduševila publiku prije dvije godine. Ovog ljeta na pulski Kaštel zajedno sa svojim bendom stiže 23. kolovoza, a ulaznice su dostupne u prodaji putem sustava Eventim. Organizator koncerta je Baba Production.

Moglo bi Vas zanimati