06
svi
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Matroda, PEZNT, Phyter, Volster, Yakka

Matroda, PEZNT, Phyter, Volster, Yakka

share

Otkrivamo što je novo u svijetu elektronike, a prethodno izdanje rubrike je ovdje

Matroda feat. Madam Parker – ”Boombox”

Matroda ima novu stvar za Spinnin’ Deep, sub-label prestižne nizozemske kuće Spinnin’ Records, za koju je posljednji singl objavio još 2016. ”Boombox” je prvo Matrodino izdanje za Spinnin’ Deep, čije su perjanice neka poznata imena poput Pirupe, Sandera Van Doorna, Joshwe ili DJ Kenta. Matrodi se, ovaj put, priključila talentirana novozelandska r’n’b/soul pjevačica Madam Parker. Njihov ”Boombox” trenutno drži 69. mjesto na Beatport Top 100 tech house singlova.

https://www.beatport.com/release/boombox-feat-madam-parker-extended-mix/4465959

PEZNT X Mr. V – ”The Preacher”

PEZNT i njegov Blacksoul Music krenuli su vrlo ambiciozno u 2024., a nakon nekoliko zapaženih izdanja proteklih tjedana, sad je tu i ”The Preacher” – novi singl koji potpisuje upravo PEZNT. Na singlu gostuje Victor Font a.k.a. Mr. V, kao vokal i autor teksta. Mr. V je, inače, izdanak njujorške house scene, a njegova autorska glazba, remiksevi i brojne glazbene suradnje nalaze se na najpoznatijim house etiketama, poput Strictly Rhythma, Defecteda, King Street Soundsa, Dessousa, Largea i drugih, kao i na njegovom Sole Channelu. U trenutku pisanja ovog teksta, ”The Preacher” drži visoko 13. mjesto na Traxsource Top 100 House singlova.

Phyter – Best Off Phyter

Iako se kao autor pojavio prije nešto više od tri godine, riječki hard techno producent i DJ Leonard Klemen a.k.a. Phyter nametnuo se kao jedno od vodećih imena nove generacije domaćih predstavnika žešćeg techno zvuka. Tome u prilog, ponajprije, ide Phyterov visok stupanj produktivnosti pa je od početka godine ubilježio već desetak glazbenih izdanja, a krajem ožujka izbacio i svoju prvu best of kompilaciju. Best Off Phyter sadrži ukupno 21 uspješnicu, mahom od ove i prošle godine.

Volster – Seven Souls

Nakon što je kraj prošle godine obilježio jubilarnim dvadesetim izdanjem za svoju etiketu Secession, Marko Đaković – producent i DJ, poznatiji kao Volster – u novoj je godini svoju osječku adresu zamijenio onom riječkom, a potom nas i iznenadio objavom albuma Seven Souls. Riječ je o kompilacijskom albumu sa sedam singlova, objavljenih tijekom 2023. godine. Ako ste ih lani propustili, Marko vam ih je zapakirao u jedno must have izdanje, koje su već nahvalili face poput Richieja Hawtina, Truncatea, Ilarija Alicantea ili Alexandera Kowalskog.

Yakka feat. Solo Danzare – After

Nakon dužeg vremena, polovicom ožujka, pojavilo se novo autorsko izdanje s potpisom Yakke, koji se posljednjih godina – osim za DJ pultom – uglavnom pojavljivao u ulozi remiksera (primjerice za Blaze i Barbaru Tucker te Cortex Thrill). After je naziv novog izdanja, na kojem se nalaze tri verzije naslovnice, no ključna je extended lyrics verzija koja sadrži sample glasovne poruke Yakkina prijatelja Marka Žaraka, koji se u ovom slučaju krije iza pseudonima Solo Danzare. Yakka je After objavio u vlastitu aranžmanu, u suradnji s distribucijskom platformom DistroKid.

 

Moglo bi Vas zanimati