02
lip
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Adoo, Cortex Thrill, Glazbena Kuhinja, Grenco, Jonny B. Cool

Adoo, Cortex Thrill, Glazbena Kuhinja, Grenco, Jonny B. Cool

share

Donosimo pregled novih elektroničkih naslova. Prethodno izdanje rubrike je ovdje

Adoo – This EP

Nakon megauspješnog prošlogodišnjeg EP-a After Seven Years na Tronicu, kojim je poharao Beatport ljestvice i koji mu je donio azijsku turneju u prosincu 2023., Adoo ima novo izdanje, This EP za Night Light Records, izdavačku kuću koju vodi poznati BiH producent DJ Siniša Tamamović. Ovo nije njegova prva suradnja s Night Lightom, a posljednje izdanje Sharp EP Adoo je ubilježio krajem 2021., u suradnji s Tomom in der Muhlenom. Novi EP donosi dva nova autorska djela, u njegovom prepoznatljivom energičnom stilu.

Cotrex Thrill – The Legacy

Pioniri domaće elektroničke scene, tandem Cortex Thrill ne miruje i predstavlja novi singl za Bonzai Records. ”The Legacy” je naslov singla, ujedno i himne istoimenog belgijskog festivala elektroničke glazbe, a dolazi u četiri verzije. Cortex Thrill će i nastupiti na ovogodišnjem izdanju festivala koje se održava 14. i 15. lipnja na jezeru Zilvermeer, u gradiću Mol, nedaleko Antwerpena.

Grenco – Route Setter EP

Route Setter prvo je izdanje koje potpisuje Grenco za THANQ Music, a nakon uspješnog debitantskog singla ”Pilot” iz 2023. Grenco je DJ i suosnivač kolektiva Greenlight s kojim je nastupao po klubovima u  Rijeci, Zagrebu i Ljubljani te na festivalima Love International, Sea Star, Beatpoint itd. Na EP-u Route Setter ostao je vjeran svom DJ stilu, negdje između deep, tech i minimal housea, a pored dvije autorske stvari, izdanje sadrži i Teskerin remiks naslovnice.

Jonny B. Cool – Neon City

S vremena na vrijeme, iz bespuća produkcije elektroničke glazbe – kako svjetske, tako i domaće – iskoči neko tajanstveno ime, za koje smo, po svemu sudeći, dosad već trebali čuti, ali nekim čudom nismo. U ovu kategoriju ulazi zagrebački autor i producent koji se krije iza pseudonima Jonny B. Cool. Ne bi bilo ništa čudno da je riječ o nekom novom klincu, ali na njegovom Bandcamp profilu može se naći 40-ak singlova i remikseva, od kojih najraniji datiraju iz 2011., dok Spotify kaže da mu je Neon City peti album i čak drugi u 2024. (!!!) Doduše, glazbeni pravac jest pomalo alternativan electro house, no ni to ne objašnjava tako dugoročni boravak ispod radara. Prava misterija…

Vještice – Zlato (Glazbena Kuhinja edit)

Glazbena Kuhinja je DJ duo iz Zagreba čija je primarna djelatnost organizacija „ukusnih house, funk i disco tuluma” (tako bar tvrde na svojoj Facebook stranici). No, iz okvira standardnih organizatora glazbenih večeri izišli su prije otprilike godinu dana, kad su na svom YouTube kanalu objavili edite zaboravljenih singlova nekadašnjih zvijezda jugoslovenske diskografije, poput Ljupke Dimitrovske ili Relje Bašića. Nakon nekoliko radova su stali, da bi se vratili početkom svibnja, sa svojom verzijom pjesme ”Zlato” legendarne grupe Vještice.

Moglo bi Vas zanimati