13
svi
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Fortadelis, Lazo, Petar Dundov, Roy Beatie, Vedritunes

Fortadelis, Lazo, Petar Dundov, Roy Beatie, Vedritunes

share

Donosimo pregled najzanimljivijih novih elektroničkih izdanja. Prošlo izdanje rubrike je ovdje.

Fortadelis – Cognizant

Zagrebački producent ambijentalne glazbe i elektronike, Tomislav Ocvirek a.k.a. Fortadelis, donosi nam Cognizant – novi album, ujedno i prvo izdanje u 2024. Album sadrži sedam novih autorskih djela, a pored prepoznatljivih ambijentalnih tonova Fortadelis unosi i ponešto ritmike, oslanjajući se na electro i synthwave groove. Album je nadahnut ljudskom samosviješću, suočenom s izazovima umjetne inteligencije.

Lazo – Echoes Unveiled

Echoes Unveild posljednje je izdanje RRYTUS-a, novog projekta, iza kojeg stoji zagrebački producent i DJ Lazo, veteran domaće minimal, deep & tech produkcije, poznat i kao polovica tandema Luka & Lazo. Novi EP donosi daljnje istraživanje bespuća minimal tech housea, kroz četiri nove stvari. Izdanje je, osim u digitalnom formatu, dostupno i u limitiranoj količini vinila.

Petar Dundov – Neon Orbiter

Pored zapaženih remikseva, objavljenih tijekom posljednjih mjesec i pol dana (za PachangaStorm te Luisa Leona & Unseener), Petar Dundov ima i jedan novi singl, ”Neon Orbiter”, u svom melodičnom izričaju, na pola puta između techna i housea. Singl prati i kratka SF pričica, objavljena na Petrovom Bandcamp profilu koja govori o putovanjima zamišljene svemirske letjelice Neon…

Roy Beatie – Elektro Eklekto

Nakon nekoliko singl izdanja te jednog EP-a, zagrebački glazbenik Dario Aman odnosno Roy Beatie, donosi mini album Elektro Eklekto, na kojem se nalazi pet novih autorskih djela. Kako nam i sam naslov otkriva, album je vrlo eklektične prirode, a autor ističe kako je nadahnuće pronašao u raznim sferama elektroničke glazbe. Pa je tako vrlo jasan utjecaj synth pop i electro zvuka, ali i klasičnog, tech i deep housea. Dario Aman je, inače, gitarist zagrebačkog punk rock benda Dosh Lee s kojim je snimio tri albuma.

Vedritunes, Jure Camacho – Multiverse

Multiverse je najnovije glazbeno izdanje iz Delta Swamp Musica, vrijedne deep house radionice iz Metkovića. Riječ je o albumu s deset novih naslova koji potpisuju Vedran Crnčević Vedritunes i Jurica Kaleb a.k.a. Jure Camacho. Osim prepoznatljivog deep house zvuka, kakav njeguje Vedritunes i Delta Swamp, na albumu se mogu čuti i utjecaja etno glazbe, electra pa i trip hopa.

Moglo bi Vas zanimati