26
pro
2023
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Andrr3, Fabian Freyer, Ivna Ji, Tomo in der Muhlen, Volster

Andrr3, Fabian Freyer, Ivna Ji, Tomo in der Muhlen, Volster

Nova elektronička izdanja

share

Za praznike kupujte poklone lokalnih proizvođača i slušajte glazbu domaćih producanata. Najbolje nove elektroničke stvari odabrao je Arsen Pavešić.

Andrr3  – No Jumps Left – Soundtrack

Andre Girotto, AndreTheGuy ili Andrr3 mladi je riječki producent elektroničke glazbe koji na svom Bandcamp profilu objavljuje vlastitu glazbu od kraja 2021., čime spada u generaciju glazbenika tzv. pandemijskog reseta. Andreov glazbeni izričaj možemo svrstati u domenu eksperimentalne, lo-fi elektronike i phonk housea. Njegov osmi EP No Jumps Left – Soundtrack sadrži četiri nova autorska djela…

Fabian Freyer – Terminal Traces

Zagrebački techno producent i DJ Fabian Freyer u svijet glazbene produkcije ušao je kao producent hip-hop instrumentala, da bi 2017. napravio zaokret prema techno glazbi i počeo nastupati kao DJ. U produkcijske vode, ovaj put kao techno autor, vratio se nedavno, a Terminal Traces za Ogijevu etiketu Technodrome, njegov je prvi autorski EP.

Ivna Ji – Running on Instinct

Ivna Ji, prošlogodišnja dobitnica nagrade Elector u kategoriji Electronica singl/EP za singl ”Rescape” s kompilacije Exit Planet Earth: Silicon (20​/​20 Vision), svoju je zagrebačku adresu zamijenila nizozemskim gradom Eindhovenom. Njen je posljednji EP Running on Instinct nastao upravo ondje, kao plod kućnog sessiona na Rolandu Alpha Juno i Korgu ER-1.

Tomo In der Mühlen – Khaya

Tomo In der Mühlen poznata je faca na domaćoj glazbenoj sceni još od polovice osamdesetih po grupi Karlowy Vary, radu u SIM Studiju i legendarnom klubu Kulušić. Mlađim generacijama poznat je ponajviše kao DJ i promotor techno glazbe, kako u njegovom klubu Steel, tako i kroz serijal TechnoSteel. ”Khaya” je naslov njegovog novog, samostalnog singla, s kojim predstavlja i svoj novi label, Raw Industries Berlin.

Volster – Denial, Anger, Acceptance

Osječki techno majstor Volster zaključuje tekuću godinu jubilarnim dvadesetim izdanjem na svom Secession Recordsu. Nakon brojnih domaćih, regionalnih i inozemnih autora koji su se pojavili na Secessionu, Denial, Anger, Acceptance sadrži četiri nova, originalna, glazbena djela koja potpisuje upravo Volster.

 

 

 

 

Moglo bi Vas zanimati