23
svi
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Anja G, Roo T, Sistah Tena, Sacher & Dr.Obi, Ivan Komlinović, Shoe Fly, SpajA.S.E. i Trippy Blue

Anja G, Roo T, Sistah Tena, Sacher & Dr.Obi, Ivan Komlinović, Shoe Fly, SpajA.S.E., Trippy Blue

share

Prošlo izdanje rubrike čitajte ovdje

Anja G, Roo T, Sistah Tena, Sacher & Dr.Obi – Oj Dodole

Dr.Obi i njegov Amplifyah Music label iz Zagreba predstavljaju ovo posebno izdanje, na kojem gostuju tri ženska vokala i jedna istinska legenda zagrebačkog novog vala. Dr.Obi, kao i na dosadašnjim izdanjima, stoji iza ritmičkog dijela, dok je bass liniju osmislio i odsvirao Srđan Sacher (Haustor, Vještice). Pjevačice su pak Anja G, Roo T i Sistah Tena koje su, na suvremen način, otpjevale ”Oj Dodole”. Riječ je o narodnom napjevu koji se pojavljuje u tradiciji mnogih slavenskih naroda, a govori o magičnom obredu prizivanja kiše.

Ivan Komlinović – Trigger’s Broom

Ivan Komlinović objavio je svoj novi EP, Trigger’s Broom, kojim najavljuje skorašnji izlazak svog prvog albuma za domaću izdavačku kuću PDV Records. Album naslovljen Hit The Gate svojevrsna je kruna Ivanove glazbene karijere koji je, na elektroničkoj sceni, prisutan od ranih devedesetih. Osim u digitalnom formatu, Hit The Gate se očekuje i u limitiranoj količini vinila. EP Trigger’s Broom sadrži originalnu verziju i tri zanimljiva remiksa (Luka Tralić Shot iz grupe Elemental, sessiondigger te Jan Kinčl).

Shoe Fly – Travellers EP

Shoe Fly koji se, na prethodnom izdanju, pojavljuje u ulozi remiksera (doduše, pod drugim imenom), ovdje i sa svojim novim izdanjem Travellers EP, na kojem se, kao i kod prijašnjih naslova, nalaze tri nove stvari. Mračni electro-synth pravac koji je autor odredio već s prvim izdanjima, prošle godine, prisutan je i na novom EP-u koji pomalo podsjeća na zvuk Geralda Donalda, electro producenta iz Detroita, odnosno radove koje je objavljivao pod imenom Japanese Telecom.

SpajA.S.E. – Either/Or

Luka Spahija splitski je avangardni producent elektroničke glazbe čiji radovi spadaju u domenu eksperimentalne i industrial techno glazbe. Na njegovom Bandcamp profilu možete preslušati desetak njegovih dosadašnjih izdanja. Either/Or nadahnut je istoimenom knjigom danskog filozofa Sørena Kierkegaarda koji kaže da svaki zvuk života stvara glazbu. Inače, A.S.E. u Lukinom pseudonimu kratica je za Alien Sound Ecgoing…

Trippy Blue – Otherworldly

S obzirom na to da su objavljeni psytrance albumi u Hrvatskoj prava rijetkost, što uključuje i one koji iole koketiraju s tim soundom, bilo bi doista šteta izostaviti ovo ostvarenje, na kojem se nalazi devet autorskih djela. No Trippy Blue je, po svemu sudeći, potpuno novi glazbeni projekt, o kojem se može saznati jedino da je/su iz Zagreba pa ga/ju/ih ovim putem pozivamo da objavi/objave koju informaciju više o svom radu, s ciljem kvalitetnijeg predstavljanja.

Moglo bi Vas zanimati