12
sij
2022
Vijesti plus

Daj 5: Lana Janjanin, Luzeri, BETI i drugi

Luzeri, Beti, Lana Janjanin, Paraf, Vili i Debili

Daj 5

share

Nova je godina započela žestoko, prepuna distorzije i punk rock ritma. Doduše, bilo je i nešto elegancije i jedinstvene ljepote zvuka koja je spojila dvije potpuno različite kulture u univerzalnom jeziku glazbe. Daj 5, novih pet pjesama koje je za tebe ovog tjedna odabrala redakcija portala Glazba.hr.

Rosanna Mailan & Lana Janjanin – “ANA”

Rosanna iz Havane, Lana iz Zagreba. Zajedno su Ana. Dvije različite kulture ujedinjene u univerzalnom jeziku glazbe, uz emociju na kakvu se rijetko nailazi. Izražajnost elegancije, snažna, opet nježna Ana uz ovakvu kompoziciju nikada neće skrenuti s ispravnog puta koji je vodi do zvijezda.

 

Luzeri – “Tvoj heroj”

Luzeri vraćaju pop-punk na scenu! Goca RIP iz Kuku$a i Dipsi iz Buntaija na prvi su dan nove godine predstavili novi projekt koji je jednostavnim riffovima i zaraznim refrenom probudio nostalgiju za početkom novog milenija i opusom svjetski popularnih buntovnika, kao što su Blink 182, Sum 41, Green Day i slični. Nakon što je Ružno Pače prošle godine izazvao veliko zanimanje publike svojim viđenjem ovog žanra koji je, doduše, sadržao nešto više elektronskog eksperimentiranja, Luzeri nastavljaju ponovni uzlet ovog žanra u njegovom originalnom obliku. Gitara, bas, bubanj i malo autotunea. Za sve ljubitelje ovog žanra i onih koji će se zbog ovog projekta po prvi puta zaljubiti u njega.

 

Vili i Debili – “Poslić”

Vili, Dado i Skansi. Tri generacije rock’n’rolla u jednom novom projektu, najdinamičniji i najviše očit u obradi dragulja iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, pjesme Bucka Owensa „Act Naturally”, koju nisu zaobišli ni Beatlesi. Domaći trio prepjevao ju je na prepoznatljivo simpatičan način uz mnogo distorzije u ritmu na koji je teško ostati ravnodušan.

 

Paraf – “Dosta”

Što je glupost, a što istina? Teško je danas sa sigurnošću tvrditi. Ono što je sigurno jest da svi želimo ponovno bezbrižno i slobodno stati u sobu prepunu dobrih ljudi. Ovo je prva pjesma Parafa s Vim Colom na vokalu i Valterom na gitari. Energična, pomalo mistična u kojoj će se svatko ovih dana pronaći. Što je stvarnost?

 

BETI – “Vili (akustik)”

„Vili” je dobio akustičnu verziju, a BETI su Natali Dizdar, Jura Ferina, Vladimir Mirčeta i Luka Geček. Sanjiva pjesma nije promijenila karakter, no dobila je verziju uživo koju prati i videospot. Dobra najava i najava Natalina koncerta u Tvornici kulture 11.2.2022.

Moglo bi Vas zanimati