30
kol
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Baby Lasagna, Miach, ToMa i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

ToMa – “Kriva procjena”

ToMa, jedno od najistaknutijih i najperspektivnijh imena mlađe generacije na hrvatskoj glazbenoj sceni, nastavlja s velikim planovima.

Nakon iznimno uspješne prve polovice 2024. godine, koja je uključivala rasprodanu zagrebačku koncertnu promociju prvog albuma Prevari me osjećaj, pobjedu na Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Voljet ćeš opet” autora Aljoše Šerića, zapaženo sudjelovanje i finale u popularnom showu “Tvoje lice zvuči poznato”, te uspjeh još uvijek aktualnog dueta s Frankom Batelić  “Da opet nađem te” koji je pokorio radijski eter te u dva mjeseca zabilježio blizu pola milijuna pogleda na Youtube, ToMa ne pokazuje znakove usporavanja.

Ovih dana predstavlja nam novu pjesmu ‘Kriva procjena’ – energični pop dance dragulj sa zaraznom melodijom i lako pamtljivim tekstom.

Glazbu i tekst potpisuje sam ToMa, a za aranžman i produkciju ponovno je zaslužan Mihovil Šoštarić – Lockroom.

 

 

Miach – “Iluzija”

Nakon što je oduševila publiku debitantskim albumom Insomnia, s kojeg su se istaknuli singlovi “Led” i “Tempo”, zagrebačka glazbenica i autorica Miach predstavlja novu autorsku pjesmu. Kao prvi novi solo autorski singl u ovoj godini donosi pjesmu “Iluzija”, čiji prateći videospot je u manje od 24 sata od objave ušao u YouTube Trending u Hrvatskoj.

“Ovo mi je do sad možda bio i najzabavniji proces izrade pjesme, jer je išao skroz prirodno i nismo ništa uzimali preozbiljno, već smo pustili da pjesma ima svoj “zaigrani” vibe, barem što se tiče teksta”, objašnjava Miach o novom singlu, koji uz nju autorski i producentski potpisuje Mihovil Šoštarić – Lockroom.

 

Fran Uccellini – “Vizije”

Široj javnosti, mladi i talentirani Fran Uccellini, već je ranije poznat po svom sudjelovanju u glazbenoj emisiji The Voice. Svoj prvi singl “Vizije“ objavljuje pod etiketom Menarta.

„’Vizije’ su prva suradnja s izdavačkom kućom Menart i nadam se da će ona biti prva od još puno uspješnih suradnji. ‘Vizije’ su jedna electro – pop pjesma za koju mi je najbitnije bilo da pokušamo prenijeti taj jedan mističan i sanjarski zvuk koji će ljudima ostati u uhu, a stvorit će jednu vizionarsku atmosferu. Odlična je stvar što pjesma tjera svakog da sam sebi stvori jednu viziju, iluziju nečega što je moglo biti, što bi moglo biti ili nekakvu sanjivu fantaziju. Taj osjećaj poznat je svima i zbog toga se nadam da bi se pjesma ljudima mogla svidjeti. Autor glazbe i teksta sam ja, a aranžman i produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi“,  rekao je Fran.

 

Baby Lasagna – “Biggie Boom Boom”

Ovogodišnji drugoplasirani predstavnik Eurovizije, pobjednik telefonskih glasova publike, Baby Lasagna na svom se najnovijem singlu dotiče kolektivnih strahova i tjeskoba – i to u neočekivanoj brzoj i energičnoj pjesmi koja se čini kao idealni nastavak globalnog hita “Rim Tim Tagi Dim”.

“Biggie Boom Boom” na radijske postaje i playliste diljem svijeta stiže taman za partije koji će obilježiti kasno ljeto! Spremnu za plesne podije, pjesmu je moguće slušati i na svim glazbenim platformama, a fanovi će dobiti priliku uglas ju zapjevati na nadolazećoj europskoj Meow Back turneji koja počinje u ožujku 2025. godine te obuhvaća ukupno 21 nastup u 16 europskih zemalja, ali i nenajavljenim koncertima koji Baby Lasagnu čekaju još ove godine – uključujući 3 uzastopna na zagrebačkoj Šalati, 12., 13. i 14. rujna, od koja su dva rasprodana u samom startu.

Dok Baby Lasagna ovih dana uglavnom roni u moru ili bazenu (barem na društvenim mrežama), u novoj pjesmi zaronio je u vlastiti um – u potrazi za raznim tjeskobama i strahovima koje svi dijelimo. Ne bojeći se uhvatiti se u koštac s njima (pa i poigrati se s njima), uspio je isporučiti još jednu upečatljivu i energičnu pjesmu. Stapajući se sa strahovima – i još jednom ne shvaćajući sebe preozbiljno – Baby Lasagna priziva duhove predaka i zombija, one koji nas pokušavaju povući prema dnu (“I’m going for you”). Međutim, transformirajući mračnije emocije u nešto zabavno i spremno za plesni podij, “Biggie Boom Boom” u svojoj je suštini još jedan melodičan i odvažan hit uz koji će se pjevati na sav glas – i stiže upravo na vrijeme za neizostavne završne ljetne party pozdrave!

Glasna “Biggie Boom Boom” jasno nastavlja tamo gdje je hrvatski ESC favorit stao s “Rim Tim Tagi Dim”. Gradeći tenziju kombinacijom hipnotičkog ritma, brzih vokalnih dionica i zvuka dovoljno snažnog za stadione, nova pjesma odmah će vas motivirati na pokret.

“Ono što je posebno zanimljivo u vezi s ‘Biggie Boom Boom’ je to što je riječ o prvoj pjesmi koju sam napisao kao Baby Lasagna“, kaže Marko Purišić. Zapravo, ovo je sam temelj njegovog sadašnjeg kreativnog poglavlja: “Nakon što sam napisao ‘Biggie Boom Boom’ – iz toga je nastao cijeli projekt Baby Lasagna.” Skladana u ožujku 2023. godine u sobi njegove djevojke, pjesma je, kaže napisana “iz perspektive tjeskobe, nečega s čime se mnogi ljudi bore. Tražio sam novi i drugačiji kut da se pozabavim ovom temom.

“Što se tiče pratećeg videa, on se također bavi teškim događajem, sprovodom, ali na kraju, također predstavlja neku vrstu bijega – rješenje i nadu”, kaže o zapanjujućoj vizualizaciji koja prikazuje kako Baby Lasagna pogrebnu povorku pretvara u rasplesanu publiku.

 

Antonio Perina – “Ako možeš”

Antonio Perina je ime koje je već dugo u glazbi, iako još vrlo mlad, nagrada su počele pristizati. Osim recentnih uspjeha na polju kantautorske i skladateljske karijere, interesantno nam je za napomenuti da Antonio produkcijski stoji iza nekih od najzapaženijih pjesama mlađe generacije izvođača u zadnjih nekoliko godina. Njegov talent samo nadopunjava rad kojim se ponosi, a svo pisanje, produciranje, skladanje, snimanje, režiranje i predavanje na fakultetu s 26 godina ga je moralo odvesti na put prema uspjehu.

Svoj nedavno objavljeni debitantski album Za nas predstavio je u Tvornici 23. svibnja u krcatom Malom pogonu, a sada je na Dalmatinskoj šansoni predstavio i jednu od najboljih pjesama po riječima prisutne publike, “Ako možeš”. Da je jedna od najboljih pjesama sa njegovog prvijenca potvrdila je i kantautorska nagrada koju je Antonio osvojio na Šansoni nakon izvedbe pjesme. Osim kantautorske, drugu nagradu stručnog žirija osvojila je pjesma Ivana Ive Županovića “Kad si vatra svi te hoće gasit” gdje je Antonio radio aranžman i produkciju.

Antonio je na pozornici Dalmatinske šansone prošlog vikenda izveo “Ako možeš”, a publika ga je zasluženo nagradila gromoglasnim pljeskom, a festival na kraju i nagradom. Svaki svoj koncert pretvara u svojevrsni show za publiku, tako je bilo u Tvornici Kulture, a publika već nestrpljivo čeka novi nastup.

Moglo bi Vas zanimati