10
svi
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: eugen, Vinko, Amir Kazić Leo i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Amir Kazić Leo – “Raširena kapija”

Amir Kazić Leo objavio je novu pjesmu “Raširena kapija”, nostalgičnu baladu koju će premijerno izvesti na CMC festivalu u Vodicama. Cijelu priču prati lyric video u produciji CroRec Video odjela. Za glazbu i aranžman zaslužan je Branimir Mihaljević, a tekst potpisuje Mario Mihaljević.

Prizvuk tambure, violine i harmonike i sentimentalni tekst stvorili su toplu i pomalo nostalgičnu atmosferu koja podsjeća na kvalitetno provedene trenutke s prijateljima u udobnosti i toplini male seoske kuće.

Emocija u vokalu ovog izvanrednog pjevača i nakon mnogo godina uspješne karijere uvijek iznova očarava. Publika uvijek prepozna njegove pjesme, a on ih uvijek savršeno odabere tako da odgovaraju njegovom senzibilitetu.

 

Vinko – “Thought”

Na ovogodišnjoj Dori Vinko je zabljesnuo izvedbom pjesme “Lying Eyes” osvojivši visoko drugo mjesto te srca žirija i publike. No, njegova glazbena avantura tek počinje jer nakon uspjeha s “Lying Eyes” Vinko objavljuje svoj najnoviji singl “Thought”. Ova pjesma nije samo glazbeni iskorak za Vinka već i osobno putovanje koje je otkrilonjegovu umjetničku autentičnost. Vinko otkriva da mu je pisanje ove pjesme pomoglo u pronalaženju smjera u kojem želi ići. Glazbu i tekst pjesme potpisuje Vinko, a zajedno s njim na aranžmanu su radili Petra Šošić, Mile Nikše, Silvije Nuić i Srđan Sekulović Skansi. Spot za pjesmu snimila je i režirala Mare Milin.

eugen – “dišem”

Nakon zapaženog nastupa na Dori 2024, karizmatični glazbenik eugen vraća se s novim glazbenim ostvarenjem koje obećava osvojiti simpatije domaće publike. Njegova najnovija pjesma, nazvana “dišem”, predstavlja intrigantan umjetnički izraz i prvi je njegov singl nakon nastupa na natjecanju za Eurosong.

eugena je publika sjajno prihvatila zahvaljujući prethodnoj uspješnici “tišine”, koja je bila jedna od najemitiranijih pjesama na radijskim postajama i osvojila je brojne glazbene ljestvice te se našla među top 10 pjesama na Shazamu u Hrvatskoj. Kako pjevač sam kaže, danas je i dalje aktualna budući da mu publika svakodnevno šalje poruke. Prema riječima kritičara, “tišine” su donijele svježinu i originalnost u domaću glazbenu scenu, stvarajući val pozitivnih reakcija i uspjeha za mladog glazbenika koji je tek na početku svog glazbenog puta, nakon što se u glumačkom već ostvario zasluživši najveću nagradu Hrvatskog glumišta za mlade glumce.

Spot za pjesmu “dišem” ističe se svojom artističkom izvedbom, postavljajući eugena pod povećalo i budno oko publike. Kroz izražajne vizuale i simboliku te skulpture umjetnice Alane Kajfež spot izaziva publiku na vlastitu interpretaciju pjesme i glavnog lika.

 

Ministranti – “Zanemariva blamaža”

Što je jedan tašti glazbenik spreman učiniti da postane popularan? Tim su se pitanjem pozbavili riječki Ministranti u novom spotu za četvrti singl “Zanemariva blamaža” s hvaljenog albuma prvijenca Rock je mrtav.

Spot je sniman u kultnom riječkom klubu Crkva, a u njemu se, uz članove benda na čelu s glavnim protagonistom vokalom Robertom Šušom, pojavljuju i poznata lica iz riječkog glazbenog i noćnog života kao što su Zoran Badurina, Vojko Mecena, DJ Tikach, Harry Styles i mnogi drugi.

Režiju potpisuje Mladen Đaković kojem je ovo prva suradnja s bendom, a koncept je djelo Izvanrednog diskografa i Ministranata. Produkciju je odradio Redesign Films, a direktor fotografije je Darko Privrat.

 

Luce – “Biraš nas”

“Biraš nas” novi je audio-vizualni uradak Luce kojim predstavlja i svoj novi album Fragmenti. “’Biraš nas’ jedna je od onih pjesama za koju ni sama nisam sigurna kako je točno nastala. Sjećam se samo da sam za refren odmah bila sigurna, što se ne događa često, ali kad se desi, najljepši je osjećaj na svijetu. Kao neka minikatarza; preplave te intenzivne emocije zadovoljstva i sreće i znaš da je to to. Mislim da bi se mnogo glazbenika autora složilo sa mnom da su upravo ti trenuci među glavnim razlozima zašto se bavimo glazbom i upravo nas oni vraćaju glazbi onda kad bi iz racionalnih i tehničkih razloga mogli odustati od nje”, priča Luce. Nakon što su nastali stihovi i vokalna melodija, u priču se uključio producent i koautor Alan Dović koji je zajedno s Luce pjesmi dao “glavu i rep”. “Nastala je u zaista lijepom i ugodnom periodu života, u kojem sam privatno sretna i zadovoljna, bez tuge i sjete koje se mogu čuti u nekim mojim prijašnjim pjesmama. Zapravo, pjesme su uvijek odraz mojih unutarnjih stanja i emocija i možda je baš zato veliki gušt i svojevrsno olakšanje kad ih uspiješ verbalizirati i dati im konkretan oblik odnosno u ovom slučaju zvuk.” – podijelila je.

Prateći video spot snimljen je pod redateljskom palicom vrhunske Sare Hribar, a maestralni glumci Klara Rihtar i Vid Ćosić pokazali su sav svoj talent kroz jednu sirovu, emotivnu izvedbu.

Novi album i prvo desetljeće stvaralaštva Luce će, s odabranim gostima, i naravno, svojom publikom, proslaviti 16. svibnja u zagrebačkom klubu Sax.

Moglo bi Vas zanimati