03
svi
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Marko Tolja, Macha Ravel, Roko Vušković i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Šarena pojava – “Zašto ja to sebi radim?”

Grupa Šarena pojava objavila je novi spot za pjesmu “Zašto ja to sebi radim?“. Riječ je o pjesmi koja se našla na njihovom albumu Ravnoteža, a sada je aranžmanski osvježena dobila i prigodni spot. Snimanje spota organizirao je Luka Gojić, a snimao i producirao mladi videograf Val Pulić (valVideo), kojeg je umjesto seta za snimanje dočekao kućni party. Nova verzija pjesme snimana je u House of Pablo studiju, gdje produkciju, miks i master potpisuje hvaljeni producent Leonard Klaić.

 

Marko Tolja – “Dok ljubi me”

Marko Tolja uspješnu prošlu godinu zaokružio je objavom EP-a Pianissimo, početkom ove nominiran je za nagradu Porin u kategoriji Najbolje muške vokalne izvedbe, a sada predstavlja i romantičnu poslasticu “Dok ljubi me”. Uz pjesmu je objavljen i video spot koji potpisuje Dario Lepoglavec. Spot je sniman na dinama jedinstvenih Đurđevačkih pijesaka. Redatelj je odabirom te lokacije htio dočarati toplinu i sjaj ljetnih dana koji su iza ugla, a za koje će ova vedra pjesmica biti idealan soundtrack.

 

Plesač sporog stepa – “Lomi me”

Bend Plesač sporog stepa predvođen Maxom Juričićem, predstavlja još jedan sjajan singl s albuma Sunčana strana Mjeseca 1, objavljenog prošle godine, a riječ je o proljetnom bluesu – “Lomi me”. Max Juričić svoju pjesmu opisuje kao proljetni blues, slatko-gorki romantični osjećaj koji dolazi s proljećem i za koji se nada da ga nikada neće napustiti. Redateljica Sonja Tarokić u pjesmi je pronašla inspiraciju za izradu fantastičnih maski i kroz plesača (Šime Stankov) i plesačice (Eva Kocić, Ema Crnić, Viktoria Bubalo, Roberta Milevoj, Irma Unušić), pretvorila Maxov proljetni blues u impresivni video.

 

Macha Ravel – “Traume”

Nešto manje od godinu dana nakon objave prvog studijskog albuma Intenzitet, glazbenica i autorica Macha Ravel, prethodno aktivna kao reperica Muha, vraća se s potpuno novim singlom. Riječ je o pjesmi “Traume”, kroz koju se okrenula synth-pop žanru te najavila i novo glazbeno poglavlje. U radu na pjesmi sudjelovao je sarajevski glazbenik i producent Edvin Hadžić koji je, kako glazbenica otkriva, savršeno doprinio njenoj želji za novim zvukom. Za prateći videospot zaslužan je sarajevski videograf Tarik Bičo, skupa sa ekipom Bagra iz Sarajeva. Rođena u Zagrebu, Macha Ravel djetinjstvo je provela u Francuskoj, da bi se zatim preselila u Sarajevo, gdje je upisala studij medicine. U pandemijskom periodu okreće se i glazbenom stvaralaštvu te se pod imenom Muha pojavljuje prije četiri godine, kao novo ime na rap sceni. Ostvarila je nekolicinu zamijećenih singlova, poput “Svejedno mi je” i “Plutam”, kao i nastupe diljem regije, što uključuje i festivale Sea Star u Umagu, EXIT u Novom Sadu i Zagreb Beer Fest.

 

Roko Vušković – “Pjeva nebo”

Nakon što je prošlu godinu uspješno zaključio objavom debitantskog studijskog albuma “Mali koraci”, profesor saksofona i multiinstrumentalist Roko Vušković objavljuje spot za pjesmu “Pjeva nebo” koju je predstavio na nedavno održanom 71. Zagrebačkom festivalu. Uigrani autorski duo Miro i Sonja Buljan Roku su napisali pjesmu izrazito zarazne melodije koju on sjajno interpretira svojim prepoznatljivim vokalom, a prvi nastup na eminentnom festivalu duge tradicije ostavio je na Roka snažan dojam pa ga je odlučio ovjekovječiti snimivši spot koji prikazuje događanja sa, ali i iza scene. Kamera nagrađivanog redatelja Tonija Mijača uhvatila je sve zanimljive trenutke Rokovih priprema za nastup i druženja s dragim kolegama nakon službenog dijela manifestacije.

Moglo bi Vas zanimati