20
tra
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Grše, Krankšvester feat. Shamso69, Đana i drugi

Krankšvester, IAN, Grše, Đana, Dubioza kolektiv

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Đana – “Alarmantno”

Natjecateljica druge sezone najpopularnijeg regionalnog glazbenog najtecanja IDJShow, Đana Smajo, već svojim prvim javnim pojavljivanjem privukla je veliku pažnju publike diljem regije. Đana je tokom natjecanja snimila svoj prvi singl “Ljubav” koja je brzinom svjetlosti osvojila srca slušatelja, prikupila milijune pregleda na YouTubeu i postala jedna od trenutno najvećih radijskih hitova, a sada je i njena nova pjesma, koju je publika s nestrpljenjem iščekivala, konačno ugledala svjetlost dana. Riječ je o singlu “Alarmantno”, a Đana ne krije uzbuđenje zbog novog projekta na kojem je radila s dobro poznatom ekipom – Markom Morenom, Vuksanom Bilanovićem i Aleksandrom Sablićem.

 

Grše – “Dalmatino”

Grše, triljski reper te prvi hrvatski glazbenik na vrhu Billboard Croatia Song liste, predstavlja novi singl s pratećim videospotom. Riječ je o pjesmi “Dalmatino”, s kojom potvrđuje iščekivani novi studijski album te najavljuje i nadolazeći nastup na festivalu Drito X, ove subote 20. travnja u zagrebačkom Domu sportova. “Dalmatino” je peti po redu singl s nadolazećeg istoimenog albuma, za koji još nije potvrđen datum objave. ova je to uvertira u iščekivano studijskog izdanje, uz dosadašnje hit-singlove “Sip“, “Mamma Mia“, “Fantazija” (ft. Miach) i “Tokyo Drift” (ft. Mimi Mercedez) te dva studijska albuma, “Tilurium” iz 2019. i “Platinum” iz 2021. godine. Novi singl nosi producentski potpis njegovih suradnika Mihovila Šoštarića Lockrooma i Elmara Žerića El Maara. Prateći videospot u manje od 24 sata od objave broji više od 150.000 pregleda na platformi YouTube, a za njega su zaslužni Petar Drašković (petarkacketdole) i Marijan Jurčević (dffrntvibe).

 

Krankšvester feat. Shamso69 – “Alkohol i blud”

Jedna od najzanimljivijih suradnji ove godine zasigurno je ona Krankšvestera i Shamse, frontmena punk folk wellness spa grupe Brkovi. “Alkohol i blud” nalazi se na Krankšvesterovom novom studijskom albumu Dobri dečki te je sada dobila živopisni video spot koji se nalazi visoko na YouTubeovoj ljestvici popularnosti.

 

Dubioza kolektiv / Dino Šaran – “U3PM (live)”

Dubioza kolektiv i Dino Šaran ponovo udružuju snage! Singl “U3PM” opušteno, ali jako ozbiljno upozorava da slučajno ne upalite TV jer bi sve lako moglo otić’ u tri fine materine. Ovo je ujedno i prvi singl s Dubiozinog nadolazećeg studijskog albuma. Najveća grupa naše regije i jedan od najutjecajnijih pop rock autora ovih prostora, Dubioza i Dino Šaran, u još jednoj suradnji vješto seciraju mentalitet ljudi uz prstohvat snažnih poruka. Novi singl i live spot sniman je u Kinu Bosna, a motivima odaje ideju pjesme.

 

IAN feat. Keller – “ZG Bomba”

U srcu glazbene scene događa se nešto jedinstveno – spoj Dalmacije i Slavonije u ritmu rocka koji obećava uzdrmati domaću glazbenu scenu. IAN, glazbenik koji nas je već oduševio svojim duetom sa Zoricom Kondžom, sada nas uvodi u novu dimenziju svog umjetničkog izražaja s pjesmom “ZG bomba”. Ova pjesma ne samo da najavljuje IAN-ov nadolazeći album, već postavlja i visoka očekivanja od onoga što tek dolazi. Uz IAN-a na ovom putovanju je Ivan Keller, poznat po svojoj suradnji s Dinom Jelusićem, kao i po svjetskim turnejama s legendama poput Marca Mendoze i radom na albumu Mikea Manginija. Njihova suradnja, proizašla iz dugogodišnjeg poznanstva i zajedničkih glazbenih puteva, ovaj put dobiva novu dimenziju. Keller, čiji se gitarski stil i zvuk savršeno uklapaju u IAN-ovu viziju, ovom prilikom doprinosi solo dionicama koje obogaćuju pjesmu i daju joj posebnu dubinu. Zajedno s njima, Petar Stojko na bas gitari i Zvonimir Mihaljević na bubnjevima, dvojica izuzetno talentiranih glazbenika iz različitih rock bendova, dodaju svoje umijeće, stvarajući tako snažan glazbeni temelj. IAN, osim što je glavni vokal, svira i ritam gitaru, dok su glazba, tekst, aranžmani, kao i produkcija i mix/master djelo njegove kreativnosti i Hrvoja Domazeta.

Moglo bi Vas zanimati