21
lip
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Marko Bošnjak feat. Iva Lorens, Ana Širić feat. Damir Urban, Lika Kolorado i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Ana Širić feat. Damir Urban – “Svi kažu da izmišljam”

Nakon što je svojim sjajnim izvedbama, koje na YouTubeu broje ukupno više od pola milijuna pregleda, oduševila gledatelje showa The Voice, sada je zajedno sa svojim uzorom i mentorom Damirom Urbanom objavila po mnogočemu poseban prvi singl.

Tijekom natjecanja u showu, Ana Širić i Urban postali su prijatelji, a prije finala je mnogima omiljeni mentor zamolio gledatelje da mladu glazbenicu podrže i nakon što televizijsko natjecanje završi. Nije trebalo proći puno vremena da publika dočeka priliku za to budući da već sada mogu vratiti malo ljubavi i emocije Ani koja ih je oduševljavala svojim vokalom iz emisije u emisiju. Mnogi bi se mogli povezati s emotivniim prvijencem.

Autor glazbe i teksta pjesme “Kažu svi da izmišljam” je Damir Urban, jedan od najsvestranijih i najkreativnijih glazbenika na domaćoj sceni, dok je autor aranžmana legendarni Nikša Bratoš. Za pjesmu je snimljen je i videospot u režiji Milice Czerny Urban koji će svoju objavu još malo pričekati, taman toliko da publika stigne naučiti stihove zaista posebne pjesme.

 

Bad Daughter – “TSK TSK TSK”

Bad Daughter objavila je novi singl “TSK TSK TSK” s nadolazećeg albuma ususret nastupu u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti na programu Ljeto u MSU u petak 21. lipnja 2024.

“TSK TSK TSK je druga singlica s novog albuma. Pjesma je zapravo nastavak na prvi singl “Bite Your Tongue”, kao nekakav epilog onome što se dogodi ako ne pregrizeš jezik”, poručuje Bad Daughter.

Glazbu i tekst za novu pjesmu potpisuje Dunja Ercegović, a produkciju, aranžman i miks Leonard Klaić.

 

Lika Kolorado – “Jedva čekam da odem”

Nakon pjesme “Majka djevojčica” kojom su oduševili publiku, bend Lika Kolorado predstavlja novi singl s nadolazećeg albuma Sateliti u orbiti. Radi se o pjesmi “Jedva čekam da odem” koju su snimali u studiju Leonarda Klaića, ujedno zaslužnog za miks i mastering.

Pjesmu prati i zanimljiv spot koji je upravo on režirao, a u kojem se našao njegov dobro poznati kolega, domaći glumac Slavko Sobin. Dvojac je godinama zajedno glumio u popularnoj seriji Crno-bijeli svijet, a Kipo i Žungul suradnju su ovoga puta proširili i na glazbu.

Nakon hvaljenih izdanja Smiješ zaurlat i Kontura, Lika Kolorado priprema novo studijsko izdanje koje će svjetlo dana ugledati uskoro. Iz pjesme u pjesmu otkrivaju svoj svježi zvuk, a nije novost da im u snimanju spotova nerijetko pomaže njihova vjerna publika. Lika Kolorado su: Pavle Gulić, Branimir Kuruc, Filip Riđički i Vanja Senčar.

 

Marko Bošnjak feat. Iva Lorens – “Asfalt”

Ljeto službeno započinje najhot suradnjom regije jer dvije zvijezde nove generacije – Marko Bošnjak i Iva Lorens predstavljaju “Asfalt” – savršen soundtrack za divlje ljetne noći.

Marko i Iva privatno su odlični prijatelji i ova suradnja je bila samo pitanje trenutka, a nastala je spontano kako i nastaju sve najbolje stvari. Iva je pripremila paprenu pjesmu koju je dodatno začinio producent Filip Majdak, a sve zajedno je “skuhano” u njegovom studiju tijekom jednog noćnog sessiona.

Marko i Iva spremni su na ove prostore beskompromisno unijeti dah svježine i jedan novi val zvuka. Pjesmu su već premijerno izveli u Beogradu te na nedavnom zagrebačkom Prideu. Reakcije publike bile su i više nego odlične, a za “Asfalt” su snimili i spot koji režijski potpisuje Domy Media.

 

Tomislav Bralić i klapa Intrade – “Da mi je sad”

Tomislav Bralić i klapa Intrade su predstavili svoj najnoviji singl “Da mi je sad”. Pjesma, koja dolazi nakon uspjeha singla “Miruj, srce” iz veljače, donosi dašak pozitivne energije kao stvorene za vruće ljetne dane, a klapa ne sumnja da će se svidjeti njihovoj publici. “Kako znam da će se pjesma dobro pjevati? Tako je sa svim našim pismama koje je napisao Vinko Barčot”, otkrio je Tomislav Bralić.

“Kad mi dođeš ti”, “Samo s tobom sam upoznao ljubav”, “Zalutali pogled”, “Jubin te”, “Ne mogu te prestat jubit”, “Samo za tebe”, “Zemlja dide mog”, “Lipe oči” i još mnoge druge djelo su spomenutog velolučkog autora Vinka Barčota kojeg s Intradama veže prijateljstvo, uspješna suradnja i desetak pjesama koje su osvojile publiku. Sada će se toj niski hitova pridružiti i nova pjesma.

Moglo bi Vas zanimati