12
srp
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Mia, One Possible Option, Detective Jones i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Patriša – “Dođi”

Patriša je novo glazbeno ime na sceni, a široj se javnosti predstavlja autorskom pjesmom “Dođi”, u kojoj potpisuje glazbu i tekst, a u aprodukciji i aranžmanu pridružuje joj se sve poznatiji producent Beni Ducent (Marin Gospić). Modernim zvukom Patriša se jasno obraća mlađoj publici gdje se želi pozicionirati, a na Tik Toku je već prati više od 14 tisuća pratitelja.

Osim što je autor svojih pjesama, Patriša svira klavir, pohađa i školu pjevanja, a sudjelovala je i na Songwritting Weeku, u organizaciji Marina Gospića, gdje su se upoznali i započeli suradnju.

 

Mia Dimšić – “U tvojim rukama”

Mia Dimšić se na pozornici Melodija Jadrana predstavila novom pjesmom “U tvojim rukama” s kojom je oduševila publiku, a sada donosi i vizualnu priču koja će osvojiti svojom jednostavnošću i ljubavnom porukom.

Emotivnu i nježnu priču pjesme prati spot koji je snimljen na prekrasnom Kvarneru uz ekipu Lumiere Production i glumca Danona koji se već treći put pojavljuje kao muški lik u Mijinom spotu.

 

Detective Jones – “Provincija” (Ana Marija Šir remix)

Nakon što je objavio drugi singl “Provincija” s nadolazećeg EP-a Mjesto radnje, Detective Jones odlučio se i za remix, iza kojeg stoji talentirana producentica i glazbenica Ana Marija Šir. Ovo nije njihova prva suradnja; remix Ana Marije Šir već smo imali prilike čuti na prethodnom singlu “U tvojoj sobi”.

“Ovaj remix napravljen je u jednom dahu. Denis mi je poslao trake i počela sam isprobavati koje bi mi se harmonije mogle svidjeti, i jednostavno je krenulo. To mi se stvarno rijetko kad događa i nevjerojatno je zabavno”, izjavila je Ana Marija Šir.

Tekst singla “Provincija” potpisuje Denis Špičić, dok su glazbu zajednički stvorili Denis i Luka Geček. Aranžman i produkciju remixa potpisuje Ana Marija Šir, čime je ovaj tim još jednom dokazao svoju sinergiju i kreativnu snagu. Spot je u cjelosti napravio Tomislav Fiket.

 

Djeca! – “Čaroban san”

Nakon što su singlom “Ja nisam taj” krajem prošle godine najavili novu eru benda, garage-rock atrakcija Djeca! u ovoj godini predstavlja novu autorsku pjesmu. Riječ je o singlu “Čaroban san” koji predstavljaju zajedno s videospotom i za ovu jesen potvrđuju izlazak novog studijskog albuma.

Za miks i master pjesme zaslužan je Leonard Klaić, dok su za prateći videospot zaslužni Anja Papa i Luka Vidović te polja Pisarovine, a o poruci spota otkrivaju: “Pokušali smo vizualno prikazati čovjekovu izgubljenost u rutini svakodnevice, te znatiželju i traganje kao bunt prema pukom postojanju”.

 

One Possible Option – “Paper Planes”

Riječka grupa One Possible Option svojim drugim albumom ETER, objavljenim na vinilu u svibnju za Croatia Records, uz odlične kritike pokazuje se kao jedan od zvukovno najaktualnijih domaćih rock sastava, dok su singlom za naslovnu pjesmu, ujedno i prvu na hrvatskom jeziku, dali uzbudljivu naznaku o smjeru rada benda u budućnosti.

Ususret nadolazećim koncertima, za idući singl benda s aktualnog albuma odabrana je “Paper Planes”, pjesma koja prikazuje bend u drugačijem svijetlu te ‘podebljava’ činjenicu da se radi o bendu kojeg nije strah eksperimentirati te koji ima mnogo toga za reći.

Ovoga ljeta i jeseni One Possible Option će album ETER predstaviti uživo na riječkoj Zvečki 13. srpnja, u zagrebačkoj Močvari 11. rujna, na Seasplash platformi u Puli 12. listopada, u šibenskom Azimutu 26. listopada, u karlovačkom Ziggy baru 16. studenog te 22. studenog u kninskom klubu A3. Novi datumi biti će poznati uskoro. Uz to, 6. srpnja OPO se uz Parafe druži s mladim generacijama Ri rockera uz ćakulu na “Rock & Talk” programu u riječkom Tunelu.

Moglo bi Vas zanimati