27
ruj
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Svemirko, Mia Dimšić, Natali Dizdar feat. z++ i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

 

Mia Dimšić feat. Vlatko Stefanovski – “Društvena pravila”

Kantautorica Mia Dimšić objavila je novi singl “Društvena pravila”, koji nosi isto ime kao i njen novi album. Singl je nastao u suradnji s legendarnim gitaristom Vlatkom Stefanovskim, a snimanje je obavljeno u tri tonska studija: “White Stone Productions” u Rijeci, studiju “Croatia Records” u Zagrebu te studiju Vlatka Stefanovskog u Skoplju. Ton majstori na projektu su Ivan Pešut, Goran Martinac i Vlatko Stefanovski, dok su miks i mastering povjereni Goranu Martincu iz Croatia Records Studija. Glazbeni producent pjesme je Ivan Pešut, a izvršni producent Damir Bačić. Kroz Društvena pravila Mia na jedinstven način progovara o međuljudskim odnosima i unutarnjoj borbi, dok kroz niz godina djelovanja nije izgubila svoju autentičnost i posebnost.

Svemirko – “Po tijelu”

Svemirko, jedno od omiljenih imena regionalne glazbene scene, bend čiji su koncerti senzacija sama za sebe, a čija glazba slušateljima otvara nova prostranstva, novi je član Universal Music obitelji. Prva pjesma kojom grupa Svemirko najavljuje novi album zove se Po tijelu. Uskoro će se moći čuti i uživo, 18. listopada u zagrebačkom klubu Boogaloo, a u glazbeni svemir lansirana je putem svih streaming platformi.

„Nova stvar je debitantsko izdanje za Universal Music i ujedno najava za nove materijale i novi album koji bi trebao izaći iduće godine“, najavio je Marko Vuković, koji stoji iza ovog fenomenalnog projekta.

 

Heidi šeće psa – “Izgubili smo ljubav”

“Izgubili smo ljubav” nova je pjesma uvijek zanimljivog radiofoničnog pop rock benda Heidi šeće psa koja je već u prvom tjednu emitiranja dospjela na nacionalnu top listu najslušanijih singlova HR Top 40.

Uigranom autorskom dvojcu koji čini okosnicu benda, Hrvoju Borošiću i Smiljani Štrbac Heidi, uspjelo je, ne tako optimistične stihove o ljubavi koja se gasi, zaogrnuti veselom te gotovo zarazno plesnom melodijom koju je producent Srđan Sekulović Skansi vješto upakirao u sjajan aranžman.

 

Ritam promjena – “Ritam promjene”

Početkom ove godine u izdanju Dallas Recordsa objavljen je singl “Svijet u bojama” kojim se na scenu vratio riječki bend Ritam promjena.

Melodični pop rock singl “Ritam promjene” zapravo je obrada pjesme grupe Fit koja je izašla na kultnom, nedavno reizdanom albumu Rijeka-Paris-Texas. Po legendarnoj je pjesmi i grupa Ritam promjena dobila ime, ali i inspiraciju za okupljanje.

Novi singl, svojevrsni hommage grupi Fit, karakterizira zvuk gitara, kao i pamtljivi refren. Autor glazbe i aranžmana je Zorko Opačić u čijem je studiju ZOX u Amsterdamu pjesma snimana 2024. godine, a tekst je pisao Davor Lukas.

 

Natali Dizdar i z++ – “Pored mene”

Vrući ljetni dani, za zadarsku divu, Natali Dizdar, bili su obilježeni brojnim koncertima, nastupima, eventima i snimanjima, a za sami kraj ljeta pjevačica je pripremila posebnu poslasticu – 22.9. izašao je njezin četvrti studijski album – Zadnji dan ljeta.

Album je zaokružen s devet eklektičnih pjesama, a najavljuje ga jedna sasvim neočekivana i zanimljiva suradnja i to s najtraženijim glazbenikom mlađe generacije z++. Pjesmu “Pored mene” kao i osam ostalih odličnih snimaka producirao je dvojac – Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić.

 

Moglo bi Vas zanimati