14
srp
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Gibonni, Podočnjaci, Samoana i drugi

share

Što je ovog tjedna poteklo iz najboljih glazbenih laboratorija domaćih autora, saznajte u nastavku.

Bruno Pietri i Dianah Kay – “Lights Out”

Bruno Pietri, talentirani producent i rastuća zvijezda EDM scene i mlada slovačka pjevačica Dianah Kay udružili su snage na novom plesnom singlu “Lights Out”, objavljenim pod okriljem Dancing Beara/Warner Music SEE. Osim što novi singl bilježi prvu suradnju hrvatskog producenta i slovačkog izvođača ikada, dolazi kao pravo osvježenje od visokih temperatura te kao idealan plesni partner. “Lights Out” izrazito je energičan EDM singl u kojem je Pietri uklopio šarmantni vokal slovačke pjevačice s razigranim melodijskim skokovima te stvorio zarazan i živahan banger jedinstvenog karaktera.

Gibonni – “Mlijeko proliveno”

“Mlijeko proliveno” peti je singl skinut s posljednjeg Gibonnijevog diskografskog izdanja EP-a U po’ ure koji je sada dobio i prateći video spot u režiji Vojana Koceića (video produkcija PILOTstudio2023). Animacije u spotu radili su Dalibor Aljinović i Milan Latković, a montažu i postprodukciju potpisuje Notengos.  Glazbu i tekst potpisuje Zlatan Stipišić Gibonni, zajedno s aranžmanom koji još nosi i potpis Nikše Bratoša, a na pjesmi gostuje gitarista Yogi Lonich.

“Mlijeko proliveno” pjesma već je dobilo svoju potvrdu na Gibonnijevim koncertima od rasprodanih zagrebačkih Arena, pa preko sarajevske Skenderije, a sigurni smo da će tako biti i na budućim nastupima u beogradskoj (20.10). i varaždinskoj Areni (9.12.), te uskoro vjerujemo i u drugim velikim koncertnim prostorima Hrvatske i regije.

 

Samoana – “Oprosti”

Glazbena atrakcija s Novog Zelanda, Samoana, ne prestaje oduševljavati hrvatsku publiku. Braća Christian i Austin, u Hrvatskoj su već dva mjeseca i nastupaju diljem Lijepe Naše, a Zagrepčane su iznenadili i besplatnim koncertom na Trgu kralja Tomislava. U pauzama između gustog rasporeda simpatični duo uspio je snimiti spot za drugi samostalni singl “Oprosti“ koji izlazi u suradnji izdavačkih kuća Croatia Records i Rubikon Sound Factory.

Mediteranska pop pjesma “Oprosti“ još je jedna buduća uspješnica nastala u tvornici hitova Rubikon Sound Factory, iza koje stoje naš najuspješniji autor Ante Pecotić i poznati producent Bojan Šalamon Shalla. Ante Pecotić potpisuje tekst i glazbu, a Bojan Šalamon Shalla zaslužan je za aranžman i produkciju singla „Oprosti“ koji se savršeno uklopio u specifični vokalni izričaj Samoane.

 

Podočnjaci – “Laboratorij”

Podočnjaci, koncertna atrakcija iz Kutine koja je u protekle tri godine stekla status miljenika alternativne domaće scene, predstavlja novi singl. Koristeći svoju uspješnu formulu brzog ritma, zaraznog refrena, ljubavne tematike i daška humora, momci su skemijali “Laboratorij”, zajedno s pratećim videospotom.

Podočnjaci su mladi bend iz Kutine, djeluju tek tri godine i do sada su postali jedno od interesantnijih glazbenih imena nove generacije. Iza sebe imaju rasprodanu zagrebačku Tvornicu kulture, nominaciju za nagradu Rock&Off, a pažnju šire publike zaplijenili su singlovima “Šiške“ i “Papuče“ te hvaljenim debitantskim albumom Ispod očiju koji je u vrlo kratkom roku stekao status favorita među njihovom publikom.

 

Tidal Pull – “Glas 42”

Tidal Pull, osnivači i kopljonoše tzv. big indie žanra, objavili su novi singl “Glas 42”. Riječ je o pjesmi kojom okreću novu stranicu i rad na novom albumu, nakon hvaljenog debitantskog albuma Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini. Anja Tkalec je snimila, a Mark Mrakovčić miksao i masterirao ovaj singl. Dosta zanimljiv spot potpisuje Igor Ilić iz Studija DIV. Spot prati vječno zanimljiv balans i odnos ljubavi i mržnje, te istražuje na kakve se zanimljive načine isti mogu ispreplitati. Stvoren u proširenom Tidal Pull univerzumu, spot komplimentira pjesmu na način na koji samo kadar iz prtljažnika to može. Materijal za drugi album u nastajanju je raznolik, a zvuk nešto oskudniji, siviji i žešći – Tidal Pullovci su ga prozvali Post-Indie. Tako, pjesma “Glas 42” postaje prvim Post-Indie singlom u povijesti. Baveći se osjećajem bezrazložne mržnje, “Glas” skače među žanrovima, od blackgazea do indie-rocka, sve uz prizvuk emoa i standardni Tidal Pull potpis.

Moglo bi Vas zanimati