01
ožu
2024
Vijesti plus

Hommage Studiju 54

Disco Symphony Fever sutra je u Lisinskom

Proba za Disco Symphony Fever / Matej Grgić

Proba za Disco Symphony Fever / Matej Grgić

share

Lisinski se sutra pretvara u disko

Disco era u povijesti je zapamćena kao period oslobođenja i izražavanja, ekspresije, zabave, individualnosti i jednakosti. Ona je donijela jedan sasvim novi glazbeni stil, ali i pogled na svijet i modu. Šljokice, boje, cipele s platformama i osebujne plesne koreografije bili su samo neki od opiljivih utjecaja disca. Premda se samu glazbu u periodu kad se pojavila pretenciozni rockeri gledali pomalo svisoka, ovaj žanr je i danas itekako popularan, a sam njegov spomen u brojnima budi uspomene i nostalgiju.

Disco još uvijek inspirira, a baš sutra je prilika za poslušati djela Abbe, Boney M-a, Michaela Jacksona, Glorije Gaynor i brojnih drugih kutnih autora tog perioda u sasvim novom ruhu. Sutra (2. ožujka) se, naime, u Lisinskom održava Disco Symphony Fever, glazbeno-scenski program posvećen slavlju Studija 54, najpoznatijeg diskokluba na svijetu.

Mladi izvođači

Hommage ovom legendarnom mjestu nose Albina, Tara Thaller, Ana Uršula Najev, Josip Palameta, Goran Orešković, Laura John, Lara Demarin, Ivana Duvnjak Akamatsu, Marija Tatarević i Vana Beara uz pratnju simfonijskog orkestra i benda pod ravnanjem umjetničkog ravnatelja Igora Tatarevića, koji ujedno i potpisuje aranžmane.

„Radi se o najvećim hitovima disco ere, koje će izvoditi deset glumaca i pjevača. Kostimi i ples prate glazbu, a u mjesec dana smo izvježbali čak trideset koreografija. Zbog toga su probe bile iznimno naporne, a u obzir se treba uzeti i da u postavi nisu svi plesači, što čini sve izazovnijim. Osobno sam za sada jako zadovoljan i veselim se vidjeti kako će sve na koncu izgledati“, rekao nam je koreograf Alen Sesartić, dodajući da ga je, kad je prvi put čuo hitove koji će se izvoditi, obuzela velika nostalgija.

„Vjerujem da će publika sutra biti na nogama“, zaključio je.

Hitovi brojnih generacija

„Čini mi se da nas čeka zbilja izvanredna noć. U završnoj smo fazi gdje se do kraja sjedinjuju sve komponente – pjevanje, ples, kostimi, svjetlo… Najviše su me veselile ovotjedne probe s orkestrom i bendom na kojima smo konačno dobili puni doživljaj, jer već fragmenti su obećavali puno. Probe su bile zahtjevne, ali izuzetno inspirativne i zabavne. Drago mi je da surađujem s ovom ekipom, svi smo različiti, a sinergija je sjajna“, nadovezala se glumica Ana Uršula Najev, jedna od izvođača.

„Igor je uz koreografa Alena zbilja kreirao fenomenalan posao, a mi sada radimo sve da ga začinimo najbolje moguće. Radujem se susretu s publikom jer će tada energija i glazbena radost doživjeti vrhunac. Ipak se ovdje radi o najpopularnijim disco hitovima koji su obilježili brojne generacije, stoga ne sumnjam kako će sutra biti večer za pamćenje“, zaključila je.

Ulaznice, po cijenama od 30 do 49 eura, dostupne su na blagajnama Lisinskog i online na lisinski.hr.

Moglo bi Vas zanimati