01
ožu
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Egoless, Insolate, Kraundler, Monotask, Trup

Nova izdanja: Egoless, Insolate, Kraundler, Monotask, Trup

Nova izdanja: Egoless, Insolate, Kraundler, Monotask, Trup

share

Donosimo pregled novih elektroničkih izdanja iz veljače. Prethodni tekst možete naći ovdje.

Egoless – Vitae Eterna

”Vitae Eterna”, naslov je prvog ovogodišnjeg singla Ognjena Zečevića Egolessa kojim najavljuje i skorašnji izlazak svog novog albuma, Dubternal, za londonsku etiketu DEEP MEDi MUSIK. Singl je, na kanalima autora i izdavača, najavljen jednostavnim citatom autora, koji kaže: „Jezik instrumentalne glazbe za mene je najbolja stvar na svijetu…”

 

Insolate – Female Alpha

Prvi EP u 2024., za Insolate, Female Alpha, objavljen je krajem siječnja na Mind Medizinu koji vodi Lady Tazz, kanadsko-bangladeška producentica/DJ s adresom u Berlinu. Pored tri nova originalna djela s potpisom Insolate, na EP-u se našao i remiks Lady Tazz, za naslovnicu Female Alphae.

Kraundler – Oblivion

Koprivnički DJ i producent Deni Udorović, poznatiji kao Kraundler, svoju je glazbenu karijeru još krajem 2021. odlučio nastaviti iz Berlina. Iz prijestolnice clubbinga, Kraundler je nastavio voditi i svoj label, Underground Fusion, osnovan 2020., a u sklopu kojeg je prije desetak dana izbacio i svoj novi singl, ”Oblivion”.

 

Monotask – Dreamography

Matija Brozović, producent i DJ iz Rijeke, već niz godina djeluje pod pseudonimom Monotask. Dio je ekipe zaljubljenika u elektroničku glazbu i DJ kulturu – među kojima su i neki veterani riječke scene, kao što su Ivo Vičić AREXX ili Robert Merlak – okupljenih pod labelom Transponder Records koji djeluje još od 2007. Monotask se dosad pojavljivao na kompilacijama Transpondera, a ambijentalni Dreamography njegov je prvi album.

Trup – K’oFolKore

Novi album, K’oFolKore, ima i Riječanin Trup koji, baš kao i etiketa Indigo Hardcore, evocira breakcore, noise i speedcore zvuk. Album je, prema riječima autora, satirični osvrt turbofolk trenda pa se tako u specifičnom megahardcore i ultrabreakcore ritmu mogu nazrijeti i narodnjački semplovi…

Moglo bi Vas zanimati