12
sij
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: DJ Simons Island, Dobar House Heat 2023, FrenkyBoy, Jah Billah, Kiano

DJ Simons Island, Dobar House Heat 2023, FrenkyBoy, Jah Billah, Kiano

Nova elektronička izdanja

share

I u 2024. nastavljamo istraživati najnovije elektroničke kreacije koje su nedavno obogatile glazbenu scenu. U novom izdanju rubrike donosimo izdanja nekih novih, ali i etabliranih imena.

DJ Simons Island – Summer ’23

Za početak jedno novo ime te po svemu sudeći i prvo izdanje za zagrebačkog producenta koji se krije iza neobičnog pseudonima DJ Simons Island. Nadahnuće za EP s četiri djela autor je pronašao slušajući Future Prophecies, The Prodigy i Kraftwerk, negdje na jadranskoj obali. EP je svakako, glazbeno, vrlo raznolik, a posebno se ističe četvrti naslov, ”Goofy” koji sadrži sample pjesme ”Davni život” Dalibora Bruna iz 1976.

Dobar House – Heat 2023

Kao i mnoge etikete elektroničke glazbe, Dobar House, već tradicionalno, krajem svake godine, objavljuje kompilaciju svojih uspješnica. Heat 2023 objavljena je na kraju, izuzetno uspješne 2023. godine za Dobar House i Dobar House Gruv. Selekcija od deset stvari uključuje djela Soulfreqa, Leona Benestyja, Kirika, tandema Tom Bug & Grooveline, Toomy Disca i dr.

FrenkyBoy – NeuroLink

Kraj godine zagrebački bass DJ/producent/promotor s bračkom adresom, FrenkyBoy, začinio je novim singlom koji je ponudio kao besplatan download, putem svog SoundCloud kanala. Singl je nadahnut osamdesetima i cyberpunk estetikom. FrenkyBoy je posljednjih godina publici najpoznatiji po svojoj radijskoj emisiji Bubanj&Bass, koju možete slušati na splitskom Radio Kampusu, zagrebačkom Radio808 i riječkom Radio Roža.

Kiano – Output Four

Opatijski producent Kiano, kojeg starije generacije ljubitelja house glazbe poznaju i kao DJ Amora, nakon odličnog prošlogodišnjeg albuma Late Night Lullabies otvara 2024. godinu novim EP-em, Output Four, odnosno četirima novim stvarima u svom prepoznatljivom, melankoličnom i atmosferičnom deep house zvuku.

Jah Billah – Billah Is Here

Jah Billah, digitalni dubber, producent ritmova i glazbeni selektor, nakon Kaya Dub No.1, za kraj 2023. izvukao je još jedan, dosad neobjavljen uradak iz vlastite arhive. Billah Is Here, fuzija elektronike i klasičnog reggae zvuka izvorno je nastala prije čak dvanaest godina, a napokon je ugledala svjetlo dana uz pomoć Filipa Motovunskog, zaslužnog za mastering.

Svoja nova izdanja možete slati na [email protected]

Moglo bi Vas zanimati