20
ruj
2023
Vijesti

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Matroda, Vedritunes, Strahinja Arbutina, 207 i Xenex

Pregled novih elektroničkih izdanja - kolovoz

share

Na zalazu još jedne, uspješne, festivalske sezone, s iznimnim zadovoljstvom najavljujem novu rubriku u okviru portala Glazba.hr, u kojoj ću redovito predstavljati glazbene novitete iz radionica domaćih autora i producenata elektroničke glazbe. Dosadašnji tijek godine možemo ocijeniti kao izrazito plodonosan za hrvatsku elektroničku scenu, čime se, ujedno, nastavlja pozitivan trend od posljednjih nekoliko godina. U nastavku slijedi pet najznačajnijih (i prilično različitih) glazbenih izdanja, objavljenih tijekom kolovoza 2023.

Matroda – Jack The House 4

Matroda je jedan od naših najuspješnijih izvođača i autora elektroničke glazbe koji svoju karijeru, posljednjih godina, gradi u SAD-u. Krajem kolovoza, Matroda je objavio četvrtu kompilaciju iz serije Jack The House, na svojoj etiketi Terminal Underground, na kojoj je, kao i na prethodne tri edicije, skupio svoje ovogodišnje singl uspješnice, uključujući i hit ”Can’t Fight The Feeling” iz veljače. Jack The House 4 sadrži ukupno šest Matrodinih djela, karakterističnih za njegov zaokret iz bass housea prema tech houseu…

Vedritunes – Your Black Horizon

Vedran Crnčević aka Vedritunes, DJ i producent iz Metkovića, nezaobilazno je ime za sve one koji prate domaću produkciju elektroničke glazbe, ponajviše zbog njegove visoke razine produktivnosti, ali i zbog glazbene širine koja seže od downtempa, cosmic & nu disca, do micro i deep housea. Vedritunes je, u tekućoj godini, nanizao već nekoliko odličnih izdanja na svojoj etiketi Delta Swamp Music, a na kojoj je, u kolovozu objavio i tri nova djela po naslovom Your Black Horizon.

Strahinja Arbutina – Edits vol.1

Iz kreativne radionice domaće etikete Low Income $quad, a s potpisom producenta Strahinje Arbutine, stiže novi EP jednostavnog naslova Edits vol.1, na kojem se nalaze četiri mashupa/bootlega ili – edita. U prepoznatljivom LI$ zvuku možete prepoznati neobične verzije hita ”Hot” rumunjske pop dive Inne, hyperpop mashup pjevačice Slayyyter i dream house evergreena ”Children”. Tu su još i američki reper Chief Keef u ”pumping” aranžmanu te edit hita ”Alone” Kim Petras i Nicki Minaj…

207 – Zoi

Novi EP, objavljen u digitalnom obliku i na vinilu, ima i pulski bass producent/DJ Vedran Pušić aka 207. EP Zoi objavljuje britanska etiketa White Peach, a sadrži četiri nova, originalna djela u produkciji dvjestosedmice. EP glazbeno ulazi u domenu dubstepa i grimea, što je postalo područje ekspertize za ovog autora, no ovaj put i uz zamjetan dašak istočnjačkog ugođaja.

Xenex – Submission

Xenex je techno/hard techno producent, DJ i promotor iz Vukovara. Glazbenom produkcijom bavi se već desetak godina i jedan je od najznačajnijih predstavnika hard techno scene novije generacije. Nakon uspješnih izdanja za renomirane izdavačke kuće DSR Digital, Eclipse Recordings ili Naked Lunch, njegov posljednji EP Submission obajvljuje srpska etiketa Ministry Of Rave Culture (MORC).

Moglo bi Vas zanimati