10
srp
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: K.Markov, Matroda, Petar Dundov, Result, Tom Bug

K.Markov, Matroda, Petar Dundov, Result, Tom Bug

share

Ususret ljetnoj špici donosimo najbolje od nove elektronike. Prethodno izdanje rubrike je ovdje.

K.Markov – Space Launch

Krešimir Markov ili K.Markov, a nekoć i Phrulex, autor i producent ambijentalne glazbe iz Zagreba, svoje je prve radove objavio još krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih. Sredinom prošle dekade pokreće novi Bandcamp profil na kojem se, pored kolekcije starijih radova, pojavljuju i nova izdanja. U 2024. je ušao serijalom ”Dark Energy”, u pet dijelova, a četiri nova njegova djela objavljena su na posljednjem EP-u Space Launch.

Matroda, Dances – “Britney”

Matroda ima novi ljetni hit! I ne, na njemu ne gostuje Britney Spears (iako se nalazi na coveru singla). Ovaj put mu se priključio glazbenik i pjevač Devin Duran Bolton koji djeluje pod pseudonimom Dances With White Girls ili jednostavno Dances. ”Britney” će, zasigurno, drmati plesnim podijima ovog ljeta, a riječ je o već prepoznatljivoj fuziji bass i tech house koju neki nazivaju – Matrodasound.

Petar Dundov – “Experanto”

”Experanto” – novo, melodično i atmosferično remek-djelo stiže iz radionice Petra Dundova i to pod okriljem belgijske etikete Reworck. Osnivač i menadžer Reworcka renomirani je Pole Folder koji se na ovom izdanju pojavljuje i kao remikser, u tandemu s mladim Argentincem Federicom Episom.

Result, Coil Circuit – “Exception”/”Keysmash”

A sad nešto potpuno drukčije… Iza pseudonima Result krije se Matko Baričević, samozatajni mladić iz Bakra čija glazba svakim novim izdanjem izlazi iz svih predviđenih okvira. Iako je, po ritmičkim frazama, najbliža drum’n’bassu, u njegovom slučaju dobiva prefiks eksperimentalni ili glitch d’n’b. Result je dosad objavljivao za etikete iz raznih krajeva svijeta, a na posljednjem je izdanju udružio snage s ruskim producentom Coil Circuitom, za britanski Neksus Sound.

Tom Bug – “Dernek”

Nakon nedavno objavljenog albuma Copy Machine, u tandemu s Groovelineom, Tom Bug ima novi samostalni singl, inače ukupno 90. izdanje po redu za njegov Dobar House. Najavljen kao „summertime banger”, naslov singla govori sam za sebe: ”Dernek” je prava stvar za dernek… U house ritmu, naravno.

Moglo bi Vas zanimati