15
pro
2021
Vijesti plus

Što je novo u božićnoj ponudi domaće glazbe?

Božić

ilustracija /Alisa Anton (Unsplash)

share

Dobra božićna atmosfera nerijetko podrazumijeva i glazbu, a kako je napokon stiglo to po mnogima najljepše doba u godini, došlo je vrijeme i za neke nove singlove. Hrvatska glazbena scena od ove je godine bogatija za još nekoliko božićnih pjesama, a u nastavku donosimo pregled ovogodišnjih izdanja.

 

Valentin, Žera i Zec – “Sretan Božić”

Božićna čestitka u izvedbi poznatih lica glazbene scene, Valentina, Žere i Zeca, svjetlo dana ugledala je krajem prošlog tjedna. Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Zdravko Valentin, a singl je izdala diskografska kuća Croatia Records.

 

Petra Antolić – “U iščekivanju”

Kantautorica Petra Antolić, koja se javnosti prvim singlom predstavila početkom ove godine, božićni je singl ”U iščekivanju” izdala početkom ovog tjedna. Tekst potpisuje Verica Antolić, aranžman Mario Rašić, a singl je izdao Dallas Records.

 

Šercar’s Family – “Igračka i kuglica”

Borna Šercar, nagrađivani glazbenik i umjetnik, početkom je prosinca predstavio svoj božićni singl ”Igračka i kuglica” u izdanju Croatia Recordsa, a nastao u sklopu projekta Super5Q. Glazbu, tekst i aranžman potpisuje sam Šercar, dok singl izvode Šercarova mlađa kćer Marta i Maja Bajević, kći Šercarova kolege i prijatelja Zvonimira Bajevića.

 

Lado Bartoniček – “Kad dođe nam Božić”

Svestrani kostrenski glazbenik Lado Bartoniček svoj je božićni singl izdao jučer. Sav je kreativni posao odradio sam – od glazbe i aranžmana, pa do produkcije i pratećeg videospota, a singl je izdao Dallas Records.

 

Božićnih 6 – “Božić nas raduje”

Izašao krajem studenog u izdanju ArTon Musica, singl ”Božić nas raduje” u izvedbi okuplja čak šest glazbenica i glazbenika hrvatske scene: Zdenku Kovačiček, Gorana Boškovića (Fluentes), Pamelu Ramljak, Gelato Sisters, Mineu i Davida Danijela. Tekst pjesme i glazbu potpisuju Alen Orlić i Ivan Mikulić.

 

Sandi Cenov – “U ponoć”

I poznati je pjevač Sandi Cenov prije dva tjedna izdao svoj božićni singl. Tekst i glazbu singla ”U ponoć” potpisuje sam Sandi Cenov, dok je autor aranžmana Mihael Blum, a izdavač Hit Records.

 

Pravila Igre – “Sretan Božić ljubavi”

Zagrebački pop bend Pravila Igre prije deset dana izdao je svoj božićni singl. Za glazbu i produkciju singla je zaslužan Miro Buljan, za tekst Sonja Buljan, a za aranžman sam bend.

 

Lana Janjanin – “Budi svjetlost”

Lana Janjanin, mlada zagrebačka skladateljica i kantautorica, svoj je singl “Budi svjetlost” izdala prije dva dana za Croatia Records. Sama je napisala tekst, aranžman i glazbu pjesme.

 

Kolumbinas – “Kolumbinas Christmas Medley”

Popularni Kolumbinas svoj je božićni singl izdao sredinom tjedna za Croatia Records. Glazbu i aranžman pjesme napisao je Teo Visintin, dok je tekst napisala Irena Matas.

Moglo bi Vas zanimati